Matchsummering Täby FK- IK Sirius

Sirius reste till Täby för att spela om en plats i nästa års cup-gruppspel, och det visade sig bli en händelserik kväll. Blåsvart hade mycket boll stora delar av matchen och avgörandet satt långt inne, det var med matchens sista spark som laget till sist gick segrande ur kampen. Segerskytt blev Edi Sylisufaj, som därmed gjorde sitt första mål i Siriuströjan. Matchen slutade till slut 2-3 till Sirius, härnäst väntar match mot Örebro SK på Behrn Arena nu på söndag.

Första halvlek
Sirius inledde matchen piggt och spelade till sig ett stort bollinnehav från start. Första målchansen var också bortalagets. Jamie Roche slog ett fint inlägg till Edi Sylisufaj vars nick gick några centimeter utanför stolpen. Matchen utvecklades alltmer till en fysisk kamp samtidigt som regnet föll i perioder över Tibblevallen. Blåsvart fortsatte att trycka på för ett ledningsmål men bollen ville inte in bakom Täby-målvakten.

Även hemmalaget Täby stack upp i några farliga kontringar under första halvleken men Sirius-försvaret avvärjde dessa initiativ på ett bra sätt. Edi Sylisufaj hade ytterligare en farlig målchans i första halvlek efter ett fint förarbete på högerkanten av Adam Ståhl. Edi fick drog till på direkten, men avslutet gick precis utanför stolpen. Sirius fortsatte att trycka på under den sista delen av första halvlek och många chanser skapades via frisparkar och hörnor. Hemmalaget kämpade dock tappert och halvleken slutade mållös trots ett klart övertag för Sirius.

Andra halvlek
Blåsvart fortsatte att äga det mesta av bollinnehavet samtidigt som den fysiska kampen mellan de båda lagen kvarstod även i inledningen av andra halvlek. Herman Sjögrell hade ett bra avslut med sin vänsterfot några meter utanför straffområdet, men Täby-målvakten parerade ut skottet till hörna.

Täby stack upp med en vass chans då de tråcklade sig in i Sirius straffområde, men Joseph Colley var där med en viktig brytning på anfallarens avslut. Matchens första mål skulle till sist komma – och det var ett vackert sådant som publiken på Tibblevallen fick skåda. Jamie Roche konstsparkade in ett inlägg i målvaktens högra hörn och Sirius hade äntligen tagit ledningen i matchen.

Ledningen stod sig dessvärre bara i en minut då Täby snabbt kom tillbaka och kunde kontra in 1-1 nästan direkt efter avspark. Ställningen var därmed 1-1 och matchen var återigen utjämnad.

Trots kvitteringen för hemmalaget tog Blåsvart återigen taktpinnen och tryckte på för ett ledningsmål, något som också skulle komma med dryga kvarten kvar. En bra slagen hörna från Jacob Ortmark boxades in i eget mål av hemmalagets målvakt och Sirius hade återigen ledningen.

Några minuter senare stångade dock hemmalaget Täby in 2-2 efter en inläggsfrispark från högerkanten. Det såg därefter ut som att matchen skulle gå till förlängning, men målkalaset var inte riktigt slut. I matchens i princip allra sista spark tryckte nämligen Blåsvart in 2-3 genom Edi Sylisufaj. Ett resultat som också stod sig matchen ut och som innebar att Sirius kvalificerade sig för nästa års gruppspel i Svenska Cupen.