Många Siriusjuniorer i landslagets observationstrupp

Svenska P17– och P19 landslaget har under sommaren tagit ut observationstrupper till kommande säsongs landslagsuppdrag.

I dessa trupper kan vi med glädje presentera flera bekanta namn från våra ungdomslag. –Otroligt roligt att det går bra för grabbarna, säger tränare Peter Engstrand.

Svenska P19 landslagets förbundskaptener Håkan Rohlén och Sergei In-Fa-Lin presenterade i somras den första truppen på 41 spelare inför kommande säsongens P19 VM, som spelas i Trollhättan i början av februari 2016. I denna trupp finns Siriusspelarna Johannes Camilton, Oskar Rönnqvist, David Thoren och Nils Bergström födda 1997. Även målvakten Anton Andersson, född 1998 finns med i 41-manna truppen.

Peter Engstrand, som var tränare för U20 föregående säsong tycker det är roligt att Sirius Bandy under de senaste åren har visat tydligt att man ligger i framkant i landet på ungdomssidan.

–Vi arbetar långsiktigt, försöker individanpassa träningen och har roligt i det vi gör. Vi har funnits med i de flesta landslagssammanhangen på juniorsidan under de senaste åren. Det är ett kvitto för oss tränare på att vi gör något rätt i träningen, vilket är kul, säger Engstrand.

Magnus Olsson och Martin Arvidsson, förbundskaptenerna för P17 landslaget offentliggjorde även de sin första trupp till P17 VM, som går av stapeln i Ryssland i slutet av januari 2015 (spelort ännu ej fastställt). I truppen på 37 spelare är blåsvart starkt representerat. Oscar Qvist och Samuel Heeger, födda 1999 som båda har spelat i blå gula tröjan tidigare är med i truppen. Även Hannes Kanbjer, också han född 1999 är med i truppen. Hannes har spelat i Sirius Bandy under sin uppväxt och packar nu bandytrunken för spel i Edsbyn kombinerat med bandygymnasium framöver. Avslutningsvis är även Adam Askelöf, född 2000 med i 37-manna truppen. Samtliga fyra spelare var med och tog Sirius Bandy P16 till SM guld i våras.

Redaktionen pratade med Håkan Karlström, tränare för P16 guldlaget under Sirius Bandygolfen i går, fredag. Det märks att Håkan är stolt över alla killar i laget som i mars kunde titulera sig som det bästa P16 laget i Sverige, efter att man besegrat Bollnäs i SM-finalen i Örebro.

–De har roligt ihop och tränar hårt, då kommer resultaten till slut. Det är extra roligt att vissa grabbar nu kan få möjligheten att vara med och representera Sverige under VM i Ryssland i vinter, säger Håkan. Jag är övertygad om att de som får åka med dit kommer få ett minne för livet och jag unnar alla i laget den chansen. Det ska bli mycket intressant att fortsätta följa killarna denna säsong, fortsätter Håkan.

–Vi har arbetat målmedvetet på ungdomssidan i många år och det märks att vi har något riktigt bra på gång i föreningen. Han avslutar med att önska Hannes Kanbjer lycka till i Edsbyn.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×