MÅLKALAS OCH VINST I HEMMAPREMIÄREN

Det blev full pott för Sirius under premiärhelgen i bandyns elitserie. Det stod klart på söndagskvällen då över 1000 åskådare hemma på Studenternas såg Blåsvart vinna med 11-4 mot nykomlingen Åby/Tjureda.

Det går snabbt i bandy, och inte bara på isen utan även i spelschemat. Premiärsegern borta mot Västerås hade knappt hunnit skrivas in i resultatböckerna innan det var dags för en ny match för Sirius – denna gång hemmapremiär mot Åby/Tjureda.

Strax innan klockan tre på söndagen fylldes huvudläktaren på Studenternas på med förväntansfull publik – som inte behövde vänta länge på det första målet. I minut 4 gjorde Kalle Mårtensson 1-0, och sedan följde en uppvisning i blåsvart anfallsspel.

Dubbla hattrickskyttar

Inom 30 minuter stod det hela 8-1 på resultattavlan och under den perioden hann bland annat den unge Arvid Tapper bli målskytt medan Kalle Mårtensson stänkte in ett hattrick.

När halvleken var färdigspelad stod det 9-2 till Sirius vilket gav ett tydligt utgångsläge till en betydligt lugnare andra halvlek . När slutsignalen gick hade Jimi Heinonen fastställt resultatet till 11-4 och Simon Karlsson hunnit med att bli dagens andra hattrickskytt.

Sirius har nu fyra poäng av fyra möjliga i bandyns elitserie, som fortsätter på onsdag med bortamatch mot nykomlingen AIK.