Ledarduo på plats för Sirius damlag

På måndagskvällen blev det klart vilken duo som ska leda Sirius Innebandys damlag i SSL under säsongen, som drar igång nu på lördag. Tobias ”Tuben” Svensson kliver upp som huvudtränare och vid sin sida får han Fredrik Axelsson.
I samband med damlagets träning på måndagskvällen bekräftades att Tobias ”Tuben” Svensson, som tidigare varit assisterande tränare, blir huvudtränare – ett beslut som möttes av spontana applåder i omklädningsrummet på IFU Arena.

”Att valet som huvudtränare föll på Tuben kändes ganska naturligt. Han har gått som assisterande tränare och har därför full koll på både spelare och spelsystem. Vi har även pratat med spelare inom laget och de ställer sig bakom Tuben till 100 procent vilket känns extra bra”, säger Lars Järdö sportchef för damlaget.

På måndagen presenterades även Fredrik Axelsson som ny assisterande tränare. Fredrik kommer närmast från Björklinge där han varit tränare för herrlaget i division 1. Han har även varit tränare för FBC Uppsalas damjuniorer.

”Fredrik är ett välkänt ansikte inom Upplands innebandy och har erfarenhet som både herr, dam och flicktränare. Han och Tuben känner varandra sedan tidigare och Fredrik var en person som Tuben gärna ville se vid sin sida”, säger Lars Järdö.

”Jag följde laget mycket under förra säsongen och det ska bli riktigt kul att få kliva in och hjälpa Tuben med den fortsatta utvecklingen”, säger Fredrik Axelsson.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×