Laganda tog Sirius P05 till toppen

Sirius pojkar 05 stod för en riktig kämparinsats när de till sist stod som segrare i Aros Bygg Bandycup 2017. Det var det gedigna lagarbetet samt en grym målvaktsinsats som ledde laget till seger i cupen.

I Sirius grupp fann man lagen Västerås, Edsbyn och GT/76 och det var redan under fredagen som man spelade sina två första matcher i. Västerås stod för motståndet i öppningsmatchen, en match som man tillslut vann med hela 9-0. Även i match nummer två vann man med stora siffror (7-0) när man gick Edsbyn till mötes.

Anna Benkelius mamma till två av spelarna William och Theo Benkelius var på plats och var riktigt nöjd över lagets insats:
”Vi spelade otroligt bra mot Västerås och grabbarna visade ett otroligt bra lagarbete.”

Under lördagen spelade Sirius sin sista gruppspelsmatch, då mot GT/76, här tangerade man fredagens siffror mot Edsbyn och vann tillslut matchen med klara 7-0.

Efter gruppspelet där Sirius slutade med en målskillnad på hela 23-0 (!) så blev det lite tuffare motstånd i kvarten när man tog sig an Kalix. Sirius gick dock starkast ur striden där matchen slutade 2-0.

I semifinalen som spelades under söndagen tillsammans med finalen visade Sirius återigen prov på ett fantastiskt lagarbete då man vann mot Vetlanda med 4-1. Först nu släppte alltså Sirius in sitt första mål under cupen! I finalen stod Lidköping för motståndet men återigen var Sirius starkast och vann med 3-1 i en spännande och fartfylld match.

Sirius P05 visade upp ett exemplariskt lagarbete när man gick igenom cupen med ett nästintill fläckfritt resultat och en slutlig målskillnad på 32-2 innan man stod som segrare för Aros Bygg Bandycup 2017. Vi på Sirius kansli riktar ett stort grattis till våra guldhjältar från i helgen!

Skribent: Anna Westin