Klart: Teemu Määttä förlänger med Sirius

Ytterligare en viktig kugge är klar för Sirius: ”Teemu passar perfekt in i det Sirius vi nu bygger”, säger Sirius Bandys sportchef Kristofer Ekdahl.
Igår kunde vi meddela att Markus Kumpuoja gjort klart med Sirius och idag är det alltså klart att även den finska landslagsmannen Teemu Määttä skrivit på för kommande säsong.

– Det är mycket glädjande att även Teemu väljer att fortsätta i Sirius. Teemu passar perfekt in i det Sirius vi nu bygger och att han fortsätter stärker vår tro på att vi har valt rätt väg för Sirius Bandy, säger Kristofer Ekdahl.

Teemu Määttä blev med sina 23 poäng (15 mål & 8 assist) poängkung i Sirius tillsammans med landsmannen Markus Kumpuoja (17 mål & 6 assist).

– Det är få som har en sån disciplin när det kommer till träning och vilja att bli en bättre bandyspelare. Med en tränare som känner honom utan och innan kommer vi få se mycket mer av Teemu i vinter, säger Kristofer Ekdahl.

Siriusmittfältaren ser fram emot säsongen 18/19.

– Den här säsongen kommer bli mycket bättre än förra. Ny energi, ny tränare och nya åsikter. Det blir spännande. Vi kommer att vara bättre och gå framåt både på och utanför isen, säger Teemu Määttä.

Han fortsätter:

– Jag tror att vi kommer få lite mer spelarutveckling, mycket mer vilja och mer anfallsspel. Det är bra med en tränare som jobbar heltid och har fokus helt på laget och varje spelares utveckling, säger Teemu Määttä.

Att det just är hans pappa, Esa Määttä, som tagit över tränarrollen ser Teemu inte som något bekymmer.

– Nej då, han behandlar alla lika. Jag har haft honom som tränare i 15 år och det har fungerat väldigt bra, säger Teemu Määttä.

Efter påskhelgen träffas laget för gemensam träning och genomgång.

– Vi kommer få individuella program anpassade till vad respektive spelare behöver. Sen åker jag till Finland över sommaren. När jag kommer tillbaka jobbar jag som ungdomstränare i Sirius U18 och 20 och hjälper till i U16, säger Teemu Määttä.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×