Klart med biträdande tränare i bandyn

Sirius har till sist gjort klart med en assisterande tränare till Anders Carlsson. Det blir sportsligt ansvarige Mats Söderman som tar klivet in i båset.

– Det känns skitbra att det har löst sig. Han har ju varit tränare förut och känner till spelartruppen väl samt att vi funkar bra tillsammans, säger huvudtränaren Anders Carlsson.

Mats Söderman kommer, enligt Carlsson, finnas med på alla träningar och matcher.

Samtidigt meddelas Sirius ska få större fördel av att spela på Studenternas den här säsongen. Till skillnad från förra säsongen kommer laget träna på uteisen inför matcherna.

Förra säsongen när Thony Lindquist var tränare i Sirius så tränade laget konsekvent inne i Relitahallen dagen innan match – oavsett om laget skulle spela på Studenternas efter eller spela borta i någon hall.

– Vi kommer att träna så mycket vi kan innan utematcherna på Studan och kommer att göra det i morgon och på torsdag den här veckan, säger Sirius tränare Anders Carlsson.

Varför gör ni det här?

– Det är för att jag tycker att det viktigt. Vinden gör det annorlunda och isen är lite större. Vi kan träna hörnor på ett annat sätt ute som vi hoppas få nytt av.

På fredag väntar elitseriepremiär hemma mot Villa för Sirius på Studenternas. I truppen är det bara Daniel Bärneskär som det i dagsläget finns ett frågetecken för – och som riskerar att missa matchen. Siriusbacken slog axeln ur led i söndags i träningsmatchen borta mot Bollnäs (2–5).

– Vi får se framöver hur illa det är, och det kanske kan gå att spela med ett specialskydd. När Daniel hade axeln ur led i sömnen för fyra veckor sedan gick det över på några dagar, säger Anders Carlsson som även är pappa till Daniel Bärneskär.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×