Klart: Kumpuoja förlänger med Sirius

Sirius Bandys skyttekung Markus Kumpuoja har skrivit på för kommande säsong med Sirius Bandy: ”Det kommer att bli ett helt annat Sirius i år”, säger Siriusanfallaren Markus Kumpuoja.
Den finska landslagsspelaren Markus Kumpuoja, med sina 17 fullträffar under förra säsongen, är klar för en fjärde säsong med Sirius Bandy.

– Sättet klubben jobbar nu är helt rätt väg att ta. Det kommer att bli ett helt annat Sirius i år. Det är ingenting jag hoppas på, eller tror på, utan jag vet att det är så, säger Markus Kumpuoja.

Det har ryktats om att flera andra klubbar dragit i Kumpuoja.

– Ja rykten finns ju, men det har inte funnits något speciellt som varit aktuellt. Vissa lag hör av sig, kollar läget men det betyder inte att det varit mer än så, säger Markus Kumpuoja.

För två veckor sedan blev det klart med Esa Määttä som ny huvudtränare i Sirius Bandy. Ett besked spelarna väntat på.

– Vi får in en tränare som kommer att kunna lägga 100% fokus på sitt jobb som bandytränare. Det är en tränare som har klara tankar av hur han vill att det ska se ut. Personligen så har jag haft ett bra snack med Esa och jag tycker om hans sätt att vara, han är rak och ärlig och han brinner för det här. Jag tycker att han har kunskapen för att lyckas här och jag tror stenhårt på honom och hans sätt att träna Sirius, säger Markus Kumpuoja.

Kristofer Ekdahl, som varit Sirius Bandys sportchef sen i december, bygger nu det nya Sirius. Han är påtagligt nöjd med att ha gjort klart med Markus.

– Vi är mycket nöjda med att Markus Kumpuoja har förlängt kontraktet. Med sin rutin och erfarenhet är han en otroligt viktig komponent i lagbygget. Markus är en profil i laget och med honom klar för nästa säsong blir det fortsatta lagbygget lättare, säger Kristofer Ekdahl.

Det har varit viktigt att Sirius Bandy visat att man klarat att ta itu med de utmaningar förra säsongen innebar. Klubben har idag en tydligare organisation. Att Jimmy Helmersson åter är på plats som klubbchef och att Kristofer Ekdahl tillträtt som sportchef innebär stabilitet och tydlighet. Att få en bra tränare på plats har varit prioriterat för Jimmy och Kristofer.

– Nu när vi har både Markus Kumpuoja och Esa Määttä på plats blir det fortsatta lagbygget lättare. Esa kommer att få hela truppen att lyfta. Han är bra på att utveckla spelare på alla nivåer. Markus kan hålla bollen där Esa vill ha den – på motståndarnas planhalva, säger Jimmy Helmersson.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×