Joel Norman: Det är en livsviktig match

”Vi har en slutspelsplats att spela för och AIK är ett av lagen vi slåss med och därför är matchen livsviktig.” Det säger Joel Norman, som är tillbaka i truppen efter studier utomlands, inför söndagens match mot AIK.

Namn: Joel Norman

Tröja nr: 7

Moderklubb: Storvreta IBK

Spelar med: Zone, Supreme

Du spelade med Sirius i SSL under de två senaste säsongerna, men var inte med under hösten. Hur känns det att vara tillbaka på banan igen?

Det är såklart jättekul att vara hemma och igång med innebandyn igen. Än så länge är jag ringrostig och har flera detaljer kvar att slipa på. Främst är det huvudet som inte hänger med i alla moment. Handlederna känns okej, men jag har fortfarande en del att jobba på vad gäller flåset.

Vad har du gjort under den här perioden?

Jag pluggar vanligtvis till civilingenjör här i Uppsala och jag bestämde mig för att göra en termin utomlands. Jag åkte till Singapore och har läst några kurser där som jag förhoppningsvis kan räkna in i min utbildning här hemma.

Hur skulle du beskriva årets upplaga av Sirius om du jämför med tidigare år?

Den är mer homogen i år och det finns ingen som faller ur ramen för tränarnas och föreningens mål. Det är bättre än tidigare, även om Sirius varit bra på detta så länge jag varit med. Känslan i omklädningsrummet är positiv och truppen har föryngrats. Jag är helt plötsligt på gränsen till den äldre hälften. Det hade man inte trott för några år sen…

Vad är dina förhoppningar på resten av säsongen för egen del?

För egen del gäller det att slipa till de sista detaljerna och bidra med det jag är bra på. På slutet har de som spelat sett bra ut och alla formationer har lyckats hitta något slags stäm i vad de gör på planen. Jag vill självklart in och spela mer matcher och är redo när jag blir kallad.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle säga att jag är en allroundspelare med mycket huvud. Jag är duktig på att läsa spelet och har stora lungor. Och då har jag inte ens nämnt min rungande ärtbössa!

Har du någon speciell rutin inför match?

Nej.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Som jag nämnde tidigare så pluggar jag till civilingenjör men jag har även jobbat extra på Daniel Wellington och läst kurser i företagsekonomi vid sidan om mitt program.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig – har du någon dolt talang?

När jag var yngre sjöng jag i gosskör. Dock vore det fel att kalla min sångröst för en dold talang.

På söndag är det dags att ta emot AIK hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför matchen?

Vi har revansch att utkräva efter det senaste mötet med AIK där vi gjorde en riktigt dålig match. Vi har en slutspelsplats att spela för och AIK är ett av lagen vi slåss med och därför är matchen livsviktig.

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×