Jansson Hydling efter den otäcka smällen: ”Jag är stel i käken och öm på sidan av huvudet”

Det blev en dyrköpt fight igår för Sirius som nu riskerar att få spela utan försvarsduon Victor Lundberg och Johan Jansson Hydling på måndag när Sandvikens AIK kommer på besök till Studenternas.

I gårdagens match borta mot Vetlanda fick Johan Jansson Hydling ledas av isen i den 84:e matchminuten efter en otäck huvudskada. Tidigare hade både Siriusliberon Victor Lundberg och Oscar Rönnqvist tvingats avbryta matchen, Lundberg p.g.a. illamående och Rönnqvist p.g.a. en höftskada.

– Jag fick en smäll och slog i höften i isen så jag fick en blödning. Jag har haft samma problem tidigare att jag slagit i samma ställe och därför har jag lättare att slå upp blödningen. Det känns betydligt bättre idag även om jag är lite stel. Jag räknar med att köra på som vanligt på träningen imorgon och det borde inte vara några problem inför matchen på måndag. Förmodligen handlar det om att jag får tåla lite smärta när jag åker skridskor bara, säger Oscar Rönnqvist.

Desto osäkrare är det alltså med Sirius försvarsduo där Lundberg klev av redan efter den första halvleken, en infektion i kroppen orsakade illamåendet som tvingade honom att avbryta matchen. Försvarskompanjonen Jansson Hydling åkte sedan på en otäck smäll mot huvudet när han och Sirius jagade fler reduceringsmål. Vid ställningen 5-3 i den 84:e matchminuten följde Siriusförsvararen med upp i ett anfall och när han skulle ta emot ett inspel från högerkanten blev han pååkt från sidan av Philip Lennartsson och fick en axel i huvudet. Jansson Hydling gick i backen och gled ut över kortlinjen där han sedan blev liggande i flera minuter.

– Jag är lite seg i skallen och trött idag. Har inte så ont i huvudet utan är stel i käken och öm på sidan av huvudet, säger Johan Jansson Hydling och fortsätter.

– Det känns bättre än smällen jag fick mot skallen i fjol rent spontant men jag kommer vila helt idag och imorgon. Det är tredje smällen mot huvudet på två säsonger som tar rätt illa så jag kommer lyssna på kroppen och känna efter ordentligt. Min förhoppning är att kunna vara med och bidra så snart som möjligt, avslutar Johan Jansson Hydling med.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×