”Jag vill ta en ordinarie plats i laget”

Kevin Söderling, en högerfattad forward med 5 U-23 landskamper och 3 A-landskamper för Finland på meritlistan, skrev på för Sirius under våren. Nu är han redo för SSL.

• Namn: Kevin Söderling
• Tröja nr: 91
• Moderklubb: Helsingfors IFK
• Spelar med: Fat Pipe G27/ Orc blad

Förra säsongen blev det 15 mål och 14 assist i grundserien och 9 mål och 8 assist i slutspelet med EräViikingit som spelar i högsta ligan i Finland.

Hej Kevin, nu är det snart dags för premiär med blå-svart i SSL. Känns det som att du är redo?

Hej, det börjar kännas bra nu när premiären närmar sig. Finns såklart ännu grejer att förbättra och fila på men det finns det alltid. Så jag tycker att jag är redo och det ska bli riktigt roligt när allt drar igång.

Det är ett gäng nya spelare i truppen – börjar ni bli samspelta?

Jag tycker att det blir bättre och bättre hela tiden. Det tar alltid lite tid när det är nya spelare men jag tycker att vi börjar hitta kombinationer som fungerar, sen gäller det bara att ge det lite tid så kommer det bli ännu bättre.

Hur har försäsongen varit?

Jag flyttade hit i början av augusti så tillbringade en stor del av sommaren hemma i Finland där jag tränade med mitt gamla lag Eräviikingit, och det gick riktigt bra. Jag har alltså inte varit med laget under hela sommaren, men vi har tränat väldigt bra nu hela augusti och det märks att alla i laget vill köra hårt eftersom det kommer hjälpa oss när serien drar igång. Det har varit bra stämning på träningarna och alla pushar varandra.

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong för egen del?

Jag vill såklart spela så mycket som möjligt så jag vill ta en ordinarie plats i laget och på det sättet hjälpa laget. Dessutom vill jag såklart göra så många mål och assist som möjligt.

Och för laget som helhet?

Jag tycker att vi har såpass mycket kvalitet i laget att vi absolut ska gå till slutspel och spela om medaljer.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag har precis börjat på läkarprogrammet vid Uppsala universitet.

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Johan Eriksson.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×