”Jag har alltid trott att vi ska ta oss till slutspel”

”Vi har kommit ihop som ett lag och satt vårt försvarsspel”. Det säger lagkapten Klara Molin efter gårdagens vinst borta mot Karlstad som innebar att laget nu är klart för slutspel.

Klar vinst mot Karlstad borta (2-6) och oavgjort vid full tid mot topplaget IKSU senast hemma. Har ni sparat på formen för att vara som bäst i slutspelet?

Vi har kommit ihop som ett lag och satt vårt försvarsspel. Det ger oss oerhört mycket.

Ni har tappat två viktiga spelare i de senaste matcherna (Sofie Paulsson och Evelina Sparf) på grund av knäskador. Hur viktigt har det varit att andra har klivit fram och gjort mål?

Det är supertråkigt att de har blivit skadade, men vi har visat styrka i laget genom att andra har klivit fram och presterat. Det är oerhört viktigt att vi har känt att andra kan göra mål också inför slutspelet.

Du fick ju en tuff start förra hösten och fick se inledningen av säsongen från läktarplats. Vågade du då hoppas på att ni skulle nå slutspel med en match kvar att spela?

Jag har alltid trott att vi ska ta oss till slutspel, men tänkte nog att sista matchen skulle bli avgörande.

Vem gissar du att ni får möta i slutspelet?

Jag tror att vi får Mora i kvarten!

På lördag är det dags för sista matchen i grundspelet då ni möter Telge hemma i IFU Arena. Tankar kring den matchen?

Det är skönt att vi inte har någon press, men vi vill ha en bra känsla inför slutspelet så hoppas vi kan sätta vårt anfallsspel och visa upp en riktigt bra innebandy!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×