INNEBANDYFESTEN ÄR TILLBAKA

Sirius är oerhört stolta och glada att återigen få förtroendet att arrangera Innebandyfesten. Det känns som att SM-slutspelet ”kommit hem” till där det hör hemma. Med samtliga planer under samma tak och drygt 5000 åskådare senaste gången blir det nya publikfester att vänta kommande två år. Juniorinnebandyn är väldigt populär i Uppland sedan tidigare och evenemang som Innebandyfesten stärker intresset ytterligare när sverigeeliten gör upp om SM-medaljerna.


Det blir Uppsala och IFU Arena som arrangerar Innebandyfesten i april 2021 och 2022. Innebandyfesten är innebandyns samlade SM-slutspel för juniorer och ungdomar, där 24 klubblag gör upp om SM-medaljerna i fyra klasser.

-När Uppsala senast tog hem och arrangerade Innebandyfesten, 2017 och 2018, stod det tidigt klart att det här är en fest vi gärna vill få välkomna åter till vår stad, säger Anna Lindström, Chef för Möten & Evenemang på Destination Uppsala, och fortsätter:

-Det är ett viktigt evenemang för vår lokala idrott, men också ett evenemang som IFU som Arena är som klippt och skuren för. Vi ser fram emot att, tillsammans med Sirius Innebandy och Svenska Innebandyförbundet, få välkomna alla spelare, ledare och medföljande familjer till Uppsala under april 2021 och 2022.

IFU Arena har två gånger tidigare stått som värd för Innebandyfesten. Då, 2017 och 2018, blev det publiksuccé och en häftig inramning hela helgen. Något som ska upprepas – och utvecklas.

Ted Wikström från Sirius Innebandy förklarar:

-Sirius är oerhört stolta och glada att återigen få förtroendet att arrangera Innebandyfesten. Det känns som att SM-slutspelet ”kommit hem” till där det hör hemma. Med samtliga planer under samma tak och drygt 5000 åskådare senaste gången blir det nya publikfester att vänta kommande två år. Juniorinnebandyn är väldigt populär i Uppland sedan tidigare och evenemang som Innebandyfesten stärker intresset ytterligare när sverigeeliten gör upp om SM-medaljerna.

Fakta Innebandyfesten: Antal lag: 24 Aktiva: ca 600 spelare och ledare Spelklasser: Damjuniorer 18 år, damjuniorer 17 år (JAS), herrjuniorer 18 år (JAS), pojkar 16 år Datum: 16-18 april 2021 respektive 15-17 april 2022

Källa: Innebandy.se, Veronica Köhler, hämtad 2019-11-21 från https://innebandy.se/inlaegg/lista/innebandyfesten-atervander-till-uppsala/

Daniel Carlsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×