Inför: Syrianska FC – IK Sirius Herr

Äntligen premiärdags! Sirius herrar inleder Superettan 2015 borta mot Syrianska på måndagskvällen, med matchstart 19:20. Vi ses väl där?

Efter en sedvanligt lång försäsong med många långa blickar kastade fram emot seriestarten är vi äntligen där, vid säsongens allra mest nervkittlande dagar.

Imorgon måndag är det dags för seriepremiär för Sirius herrar, som efter en försäsong som varit både upp och lite ner verkar ha hittat rätt i och med 1-0-segern borta mot Örebro i genrepet för en dryg vecka sedan. På Södertälje Fotbollsarena sparkar seriespelet igång med matchen mot Syrianska kl 19:20 på måndagskvällen.

– Försäsongen har varit lite upp och ner, men sista veckorna känns det som att vi hittat helt rätt. Det har väl att göra med att benen har blivit fräschare, och då även skallarna. Den har varit lång, men givande. Sen vet man ju inte, man kan tycka att det ser otroligt bra ut när man går in i tävlingssäsongen men kvittona på hur vi står oss får vi de närmaste veckorna.
Men det känns som att vi och spelarna har gjort det vi kan för att förbereda oss, säger Kim Bergstrand, som var nöjd med genrepet mot Örebro.

– Framför allt så satt det ihop, det var inga svackor i matchen. Det var inte hundraprocentigt på något sätt, men det var å andra sidan innanför ramarna hela tiden vilket det inte varit tidigare under försäsongen, så det var väldigt bra.

Superettan inleddes redan på långfredagen, då Brommapojkarna föll med 0-1 hemma mot Östersund och nykomlingen Utsikten chockade ett håglöst Degerfors och vann med 4-1 hemma på Ruddalen i Göteborg. På söndagen var det Ängelholms tur att sparka igång säsongen hemma i Skåne, men ur den matchen gick bortalaget Assyriska segrande efter 0-2.

Syrianska FC heter alltså årets premiärmotståndare för Sirius del, precis som i fjol. På dagen ett år efter 5-1-segern i Södertälje i återkomsten till Superettan är det dags igen. Till skillnad från då har det i år varit en relativt sett ganska lugn vinter för Syrianska, som vid samma tid i fjol precis hade gått igenom en stor spelaromsättning och väldigt sent lyckats skrapa ihop en någorlunda fullständig spelartrupp.
Efter den svaga premiären gjorde man ändå en relativt bra säsong och slutade på en tiondeplats, med fem poängs marginal ned till negativ kvalplats. När man stötte ihop med Sirius igen under sommaren blev det 2-2 på Studan. När man nu laddar om för en säsong under nye tränaren Nemanja Miljanovic är det meriterade spelare som Louay Chanko och Dinko Felic som ska leda en trupp med många mer okända ansikten.

I Svenska Cupen slutade man trea i grupp 8, efter en 3-0-förlust mot Halmstad som följdes av en mer imponerande 2-2-match mot allsvenska Helsingborg och en 3-1-seger mot Västerås SK.
– Jag tycker de är ungefär där de var under hösten förra året, klart bättre än när vi mötte dem i premiären ifjol. De har en hel del individuell kvalitet och kan slå i stort sett alla i den här serien. De har en del individualister som är skickliga. Vi måste verkligen vara ödmjuka och få till det kollektiva, då kommer vi att ha en stor chans, säger Kim Bergstrand, som förstås vill få en bra start på säsongen.
– Alla poäng räknas under hela året, man har inte råd att kasta bort några någonstans. Men att vinna i början ger ju arbetsro och det är klart att vi går för vinst. Det är alltid bra att vinna fotbollsmatcher.

Sirius dras fortsatt med en del skador. Ian Sirelius och Ante Björkebaum är på väg tillbaka från sina långtidsskador, Patrick Hopkins dras med en ljumske vars status är fortsatt osäker, Daniel Ahonen är på väg tillbaka in i träning men ännu inte redo och Frej Engbergs skadade axel håller även honom utanför spel. Kalle Larson är tillbaka i matchtruppen efter att ha vilat i genrepet mot Örebro, liksom Niklas Busch Thor. För den sistnämnde, som gick in i full träning idag efter att ha vilat i två veckor efter att ha drabbats av hjärtflimmer, lär det dock inte bli särskilt mycket spel.
– Niklas är med som moraliskt stöd mer än något annat, säger Kim Bergstrand.

Den första avsparken för Sirius i Superettan 2015 alltså kl 19:20 på Södertälje Fotbollsarena imorgon måndag den 6 april, annandag påsk. Vi ses där!

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Mats Jönsson

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×