Inför premiären: Västerås – Sirius

Huvudtränare Esa Määttä vill se ett organiserat Sirius i den tuffa Elitseriepremiären borta mot VSK.

Esa ser med tillförsikt fram emot hela säsongen och kvällens premiärmatch i ABB Arena. Det är betydligt mer samspelt lag han leder, om man ska jämföra med för ett år sedan när både han och många spelare var nya. 

– Det är stor skillnad på så sätt att jag känner alla spelare väl, och de känner varandra. Vi har byggt upp goda vanor och är noggranna i allt vi gör. Killarna har växlat upp.

Försäsongen har visat på flera lovande insatser, med bland annat vinster över Hammarby (7-2) och ryska Uralsky Trubnik (4-3).

Vad har ni slipat på?

– Vi har försökt rätta till försvarsspelet, det är självklart. Samtidigt försöker vi variera vårt anfallsspel, säger Esa Määttä.

Just försvaret blir nyckeln i Arosderbyt mot SM-finalisterna från ifjol, Västerås SK.

– Igår (onsdag) gick vi igenom hur vi vill att de första fyra matcherna ska se ut, och särskilt då premiären. Vi måste spela på ett sådant sätt att det inte blir som ifjol där de (VSK) körde över oss i båda matcherna. Om man släpper in ett mål snabbt, vilket händer i bandy, så måste vi agera så att det inte blir två-tre till inom fem minuter, säger Esa Määttä utan att avslöja allt för mycket av taktiken.

————

Läget i truppen ser ut som följer: Hannes Kanbjer, som missat försäsongen på grund av en skada, har nyss börjat träna på is men är inte aktuell för matchtruppen ännu. Erik Persson missar matchen på grund av en mindre skada och ersätts av Arvid Johansson från P19. Arvid Tapper har gått småskadad och är tveksam till spel vid skrivande stund (torsdag).

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×