Inför Gripen/Trollhättan-Sirius

Efter ett 10 dagar långt uppehåll är det i dag, onsdag, dags för Sirius att återigen resa ner till Västkusten för match kl 19 i kväll. Denna gång står nykomlingarna Gripen för motståndet.

Det är en riktig ”fyrapoängsmatch” som spelas under onsdagskvällen. Både Sirius och Gripen/Trollhättan står på 0 poäng. Målproduktionen från de blåsvartas sida har hittills varit knaper men förra årets lagkapten Joel Wigren, som själv väntar på sina första poäng för säsongen är optimistisk.

Det blev en tung förlust senast hemma mot Kalix. Hur ser du på den matchen och vad finns det att ta med sig till dagens tillställning?

–Om man ser till hela matchen så tycker jag att vi är det bättre laget. Sedan missar vi lite avgörande lägen under matchen som gör att det tippar över till deras fördel. Det hade kunnat sluta hur som helst. Vi är nöjda om vi ser till prestationen i helhet, sedan är det i jämna matcher detaljerna som avgör och där var vi som sagt inte hundraprocentiga.

Hur viktig är dagens match?

–Klart det är oerhört viktigt för framtiden och för självförtroendet att vinna. Men samtidigt så går det inte att bryta ihop om vi förlorar. Det kommer fler matcher, 22 till seriematcher för att vara exakt. Men vi siktar såklart på vinst, inget snack.

Tony Eklind är en spelare i Gripen som står för en stor del av målproduktionen. Vad har du att säga om honom och hur får ni stopp på hans målskytte?

–Tony är en spelare med bra fart och bra skott. Vi har mött bättre spelare utan att gjort något speciellt och klarat det bra. Vi fokuserar på att vi ska vara bättre en Gripen, där ligger nyckeln till seger.

Vad talar för Sirius dagens match?

–Jag tycker att vi har höjt kvalitén på träningarna under uppehållet och gjort bra prestationer de senaste matcherna, med undantag mot Kungälv. Vi har en stark vilja att vinna och det är vad som talar mest för oss.

Vågar du gissa vem som avgör?

–Det är svårt att säga vem som avgör. Jag tror fasta situationer så som hörnor kommer vara avgörande, så jag hoppas att vi kan förbättra vår utdelningsprocent där. Ska vi säga att Hydas sätter spiken i kistan på en högerhörna i 89onde minuten?

Möjligt.

Senast Sirius mötte Gripen var i mars, under ett tufft elitseriekval. Efter en seger hemma på Studenternas med 3-2 blev det en storförlust med 9-2, i morgondagens matcharena, Slättbergshallen. Mycket har hänt sedan dess och båda lagen letar nu efter första poängen. En sak är säker. Efter slutsignalen kommer minst ett av lagen ha spräckt nollan i poäng-kolumnen.

Matchfakta:Gripen/Trollhättan – Sirius

BandyArena: Slättbergshallen

Datum: 11 november 2015

Avslag: 19.00

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×