INFÖR ÅTTONDELSFINAL 1: IK SIRIUS – BROBERGS IF

Posted at 10:16h in Nyheter by Sirius Redaktion

Dagen är här! IK Sirius Bandysektion spelar slutspel för första gången på tio år. Brobergs IF från Söderhamn står för motståndet.

Kvällens match är den första av två i åttondelsfinalen, som spelas enligt så kallad UEFA-modell, med bortamål som en viktig koefficient.

Sune Gustafsson har gjort en utmärkt första säsong på liberopositionen i blåsvart. Hemsidan kollade läget med Lidköpingssonen inför kvällens drabbning på Studenternas.

Slutspel! Hur kul är det?

– Jättekul, detta var ett utav våra mål med säsongen. Vi har alltid haft tro på att det skulle bli slutspel, även det fast det varit några tunga uddamålsförluster under säsongen. Vi har haft en god känsla och det ska bli ännu bättre nu!

Tankar om Broberg som motstånd?  Ni vann båda matcherna i grundserien …

– Ja, vi har varit bra mot Broberg i serien så på det viset känns det som ett bra motstånd som passar oss. Sen tror jag att Broberg kanske kan ändra några saker nu inför dessa två matcher, men det är inget som ska störa oss.

Har jag rätt uppgifter har du spelat slutspel förr, i Villa. Tror du att det kan gynna dig och laget i de här matcherna?

– Ja, det stämmer nog. Även fast jag inte spela så mycket då, men man märker av att det är annorlunda mot vanliga seriematcher. Matcherna blir mycket mer intensiva. Sen så har det ju varit publik som också gjort att man har blivit ännu mer taggad på att vinna. Det hade varit så fint att ha fans på Studan på i kväll. Gåshud hade det varit då, garanterat!

Hemsidan säger stort tack till Sune och önskar ett (extra) varmt lycka till!

Matchen spelas utan publik med avslag 20.00 på. Studenternas IP, Uppsala.

Se matchen på Sportbladet Play >>

Vi är nära målet om 5 000 sålda stödbiljetter! Köp dina biljetter här >>

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×