INFÖR: AIK – SIRIUS

A-laget åker till Bergshamra IP i Solna på onsdagskvällen. Där ställs man mot nykomlingen AIK.

Efter två fina vinster i Elitserien på lika många matcher är det ett harmoniskt Sirius som möter AIK borta i omgång 3. Lagkapten Victor Lundberg vill se ett blåsvart som fortsätter på inslagen väg.

– Vi ska försöka fortsätta att spela det spel vi spelade mot VSK och i början mot Åby/Tjureda. Vi tror att det kommer att bli en fartfylld match där AIK kommer vara grymt taggade i början. Så det gäller att vara med från start och svara upp på deras eventuellt tuffa spel, precis som vi gjorde mot VSK.

Bergshamra IP är en ny bekantskap för många av grabbarna i laget, och är inte känd som någon toppmodern bandybana. Trots det ser Victor fram emot att åka den rätt korta distansen från Uppsala.

– Det har pratas om det  i laget lite grann, mest så har de få som har varit där tidigare  fått förklara lite hur det ser ut. Men vi har sagt att vi inte ska låta några yttre omständigheter påverka oss utan fokusera på det vi ska göra. Det ska bli kul att spela på en för mig ny arena.

Match i fredags och i söndags. Sedan väntar Broberg hemma på Studan redan på fredag. Det är minst sagt tätt mellan matcherna i inledningen av Elitserien.

Hur tar ni er an den situationen?

– Vi känner att vi är väl förberedda på det då vi har tränat väldigt hårt (på försäsongen), så det ska inte vara några problem. Vi hade en lite lättare träning igår måndag där det mest var åka av sig som gällde. Idag tryckte vi på lite mer för att komma in i matchtempo. Så känslan är att vi inte kan vara mer förberedda.

Erik Persson är glädjande nog tillbaka i truppen efter skada, och inleder på bänken. Markus Kumpuoja missar däremot matchen.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×