Ikväll kan förbannelsen brytas

Att besegra Bollnäs på bortaplan är svårt och för Sirius har det varit ännu svårare. Ikväll kan förbannelsen brytas efter 33 år utan seger på Sävstaås.

Tisdagen den 11 januari 1983 var senast som Sirius vann på Sävstaås mot Bollnäs. 2–6 slutade matchen då och under åren som gått har det antingen slutat med förlust eller oavgjort när Sirius besökt Bollnäs på deras hemmaarena. Sirius har gjort bra ifrån sig under dem två första omgångarna och chanserna att en gång för alla bryta den 33 år långa förbannelsen känns på olika sätt bättre än tidigare år även om det är en tuff uppgift för Olle Gabrielsson och hans mannar.

Bollnäs har precis som Sirius en poäng efter två spelade matcher. Senast förlorade de hemma mot Sandviken med 1–4 och i premiären fick de med sig ett oavgjort resultat mot Vetlanda. Patrik Nilsson har visat stor målform med två mål i inledningen av elitserien och tre mål i genrepet mot just Sirius. Det är en av många spelare Sirius bör hålla ett extra öga på ikväll. Senast Sirius och Bollnäs möttes var alltså i genrepet inför säsongens elitseriespel och den matchen slutade med en Bollnässeger. Kvällens match startar 19:00 och för er som inte kan följa dramatiken från läktaren finns matchen att se direkt på bandyplay.se för 99 kr.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×