Huvudtränaren lämnar

Sirius och tränaren David Ahlmark går efter fyra år skilda vägar. Anledningen är i första hand ekonomiska krav.

Sirius ville förlänga med Ahlmark, men parterna lyckades inte komma överens om ett nytt kontrakt.

– Jag har inte fått ihop det hemma och jag krävde mer ersättning, säger Ahlmark som främsta förklaring att han nu slutar i superligaklubben.

Krävde du väldigt mycket mer?

– I förhållande till vad jag hade innan var det nog det.

Ahlmarks förhoppning var att hans sambo skulle kunna gå ned i tjänst för att han skulle kunna fortsätta lägga den tid som krävs på innebandyn.

Kände du ändå att du var klubbens försthandsval?

– Ja, det kände jag från början. Men jag förstod också att det kunde bli så här.

Han säger sig varken vara ledsen eller bitter och säger nu att han inte har några planer på att hoppa på ett annat uppdrag utan räknar med att ta ledigt från innebandyn.

Sirius sportchef Niklas Stuxgren beklagar att Ahlmark slutar.

– Det var en helhetslösning vi inte kunde ro i hamn, med spelarbudgeten och ett omtag på ledarsidan, säger han och fortsätter:

– David har gjort fantastiskt mycket för föreningen de här fyra åren. Föreningen har utvecklats enormt tack vare Davids sätt att ställa krav på föreningen.

Stuxgren avslöjar samtidigt att man istället nu gjort klart med assisterande tränaren Niklas Johansson som huvudtränare de kommande två åren.

– Han har varit assisterande tränare i tre år och har en lång och gedigen karriär som spelare med SM-guld och Europacupguld. Det blir spännande. Han har lärt mycket av David, som är en topp tre-tränare i hela Sverige, säger Stuxgren.

Johansson kommer att få en assisterande tränare som ännu inte är klar.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×