Försäsongsintervju – Sara Orebrand

Sara Orebrand, med tröja nummer 4, utlovar både mål- och skrattgaranti för de som tar sig till IFU Arena när säsongen drar igång för Sirius damlag i höst.

Namn: Sara Orebrand

Tröja nr: #4

Moderklubb: Alunda IBF

Spelar med: Klubban byter man ju inte ut hur som helst, så det blir till att fortsätta med Fatpipe så länge den håller…

Hur ser du på föregående säsong?

Att vi gjorde exakt det som vi ville göra när vi gick in i säsongen – gå ut och ha fantastiskt kul tillsammans och ösa in mål. Tycker framförallt att det var kul när våra motståndare vågade chansa och spela offensivt mot oss, visst det blev enorma luckor bakåt men betydligt roligare än att spela mot ett handbollsförsvar.

Hur har träningen under sommaren varit?

Den har varit bra, kanske lite för bra så jag har de senaste veckorna spenderat mycket tid hos Muskelcentrum…

Förutom träning – vad har du gjort under sommaren?

Eftersom Sverige har bjudit på en fantastisk sommar än så länge så har det mest blivit att bada, eller åtminstone vara vid ett bad. En tripp till Köpenhamn har det blivit också!

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong?

Jag skulle ljuga om jag säger något annat än att vi går in i det hela med att göra en liknande säsong som fjol med förhoppningsvis lite bättre motstånd. Och naturligtvis ska vi fortsätta ha förbannat kul och låta det smitta av sig 🙂

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle vilja beskriva mig som en tekniskt, spänstig och snabb spelare med ett fantastisk skott, men då beskriver jag en del andra spelare i mitt lag. Jag är nog helt tvärtom, går på kraft istället för teknik…

Har du någon speciell rutin inför match?

När jag var yngre så var det väldigt viktigt med diverse rutiner, då skulle högerstrumpan sitta på ett specifikt ställe på vaden och vänsterstrumpan lite längre ner osv, men med åren har jag blivit mindre och mindre skrockfull och inte lika beroende av rutinerna. Men något som sitter i fortfarande är att det känns betydligt bättre att byta om hemma än i omklädningsrummet…

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Jag jobbar som säljare på HILTI, har två barn och sambo där det är full fart hela tiden 🙂

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Att jag är betydligt snällare utanför innebandyplanen än vad jag kan vara på…

Vid bortamatcher – vilken är din favoritarena?

Föregående år så fick man uppleva de uppländska hallarna igen och då överraskade faktiskt Tierps arena på mig. Annars är IKSU´s hemmaarena en favorit!

Hur ser du på att få spela i nya IFU arena?

Det ska bli fantastiskt kul, hela arenan känns fantastiskt proffsig och jag hoppas att alla kommer tycka detsamma 🙂

Varför ska Uppsalapubliken komma och se Sirius Dam när säsongen kommer igång?

Jag vågar till 99,99% utlova målgaranti och 100% skrattgaranti.

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong?

Hört att Minna Ramsell och Amanda Armstrand legat i hårdträning. Hade Matilda genomfört en hel säsong i år så tror jag att målrekordet hade legat i farozonen…

/Text: Niklas Tell, Foto: Eva Ohlström

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×