Förlust men bra genrep

Sirius ville åka hem från genrepet i Bollnäs med en bra känsla – och så blev det. Visserligen vann Bollnäs med 5–2, men tre av målen var på hörna.

– Det här var den klart bästa matchen hittills, inte minst defensivt. Visst, Bollnäs hade bollen mycket, men skapade inte så många klara chanser, säger Siriustränaren Anders Carlsson på telefon från Hälsingland.

Sirius ledde med 2–1 i paus efter två mål spelmål av Viktor Broberg.

– Vi kom ihop mer som ett lag i den här matchen. Det var skönt att vi kunde få med oss en bra känsla, säger Carlsson.

Vid ställningen 2–2 efter 56 minuter hade Sirius Markus Kumpuoja ett friläge som han brände och bara några minuter senare skickade Bollnäs in sitt tredje raka hörnmål och hemmaledning med 3–2.

– Bollnäs var tunga i andra halvlek, men vi hade fortsatt en bra defensiv. Tidigare har vi varit lite för naiva när vi har mött de här bra lagen, säger Carlsson.

Sirius bestämde sig för att inte göra någon ”toksatsning” på slutet för att komma närmare i målprotokollet. Det var viktigare att åka hem från Bollnäs med en bra känsla och att undvika ett målras den sista kvarten.

I Sirius gjorde målvakterna Henrik Kjellsson (första halvlek) och Gustav Holmgren en bra insats. Anders Carlsson berömmer dock hela lagets försvarsinsats.

Det här var Sirius sista träningsmatch. På fredag är det elitseriepremiär hemma mot Villa Lidköping.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×