Förlust hemma mot Bollnäs

Trots en till stora delar fin insats och en ledning i paus förlorade Sirius under söndagen hemma mot Bollnäs med 2-4 (0-1) i Elitseriens tredje omgång.
Bollnäs kom fram farligt ett par gånger i början av matchen, men den elitseriedebuterande Anton Andersson i målet klev fram rejält redan från start. Andersson kom ut och avstyrde flera farligheter och såg till att Sirius fortfarande hade med sig 0-0 ut från matchinledningen.
Efter Bollnäs tidiga anstormning jämnade matchen ut sig och de riktigt heta chanserna saknades samtidigt som felpassen var många. Båda lagen fick en del hörnor, men kvalitén i fanns inte där från något håll till en början.

Bättre med kvalité blev det dock i den 27:e minuten. På Sirius femte hörna kom det första avslutet äntligen på mål när Kalle Mårtensson sköt. Skottet var inte hårt, men satt välplacerat mellan ribba och försvarare och betydde 1-0 för Blåsvart.
Efter målet hade Sirius bra kontroll i den första halvleken och gick till vila i ledning. En som återigen klev fram och såg till att det kunde bli så var Anton Andersson i målet som stod för en riktig fantomräddning precis innan pausen när ett skott gick förbi de rusande spelarna på en hörna.

Sirius inledde även andra halvlek på ett positivt sätt. Även om chanserna framåt kanske saknades hade motståndarna svårt att komma igenom Sirius försvarsblock. Det skulle man dock göra i den 55:e minuten när en boll letade sig fram till Christian Mickelsson nära mål. Ett par försvarare försökte täcka skottet men bollen letade sig förbi dem och matchen var kvitterad.

Ett par tyngre minuter följde nu för Sirius när Bollnäs tryckte på framåt, stärkta av sin kvittering. I den 60:e minuten betydde ett hörnslag 1-2 och tre minuter senare satte Joel Wigren 1-3 otagbart för Andersson i målet. Nämnde Andersson räddade sedan Sirius från att släppa in ytterligare mål och en timeout från Esa Määttä fick laget i lite bättre balans inför slutfasen av matchen.

Trots de tunga minuterna tidigare i halvleken gav Sirius till sist sig själva chansen att spela om en poäng. I den 82:a minuten kom matchens andra hörnmål för laget när bollen letade sig bort till den siste skytten Jerker Ortman som satte sitt första A-lagsmål för Sirius. Minuten senare var det nära kvittering när bollen studsade framför Bollnäs mål och Siriusspelare i röran fick iväg ett avslut som dessvärre gick rakt på målvakten. Ett skott från nära håll fick man också till ett par minuter senare efter en hörnvariant, men även denna gång fanns kroppsdelar från motståndare i vägen.

Istället för en kvittering skulle bortalaget avgöra i slutet av matchen. När Sirius låg på offensiven och dessutom hade en spelare i utvisningsbåset kunde Bollnäs kontra och Mickelsson fick bollen serverad framför öppet mål.
Sirius fick alltså se sig besegrade av Bollnäs den här gången och får ta nya tag redan till på onsdag då laget åker till Vetlanda. Nästa hemmamatch spelas på lördag hemma mot Villa Lidköping. Vi ses där!

Målen: 1–0 (27′) Kalle Mårtensson, 1–1 (55′) Christian Mickelsson, 1–2 (59′) Patrik Nilsson, 1–3 (61′) Joel Wigren, 2–3 (82′) Jerker Ortman, 2–4 (89′) Christian Mickelsson.