Matchreferat Sirius-Broberg

Onsdagskvällens match mot Broberg/Söderhamn blev en riktigt spännande kamp. De gul/svarta gästerna lyckades dock hålla tätt bakåt under slutet av matchen och till slut vinna med 3-4. Junioren David Thorén gjorde ännu en mycket imponerande insats för Blåsvart och fick efter matchen för första gången i karriären ta emot priset Matchens Blåställ.

Lagom till att publiken började strömma in på arenan slutade duggregnet och hela matchen kunde till publikens belåtenhet spelas under uppehåll från regnet. Den nya dräkten, tillsammans med lukten från grillen, smaken av det heta kaffet och nya produkter i souvenirshopen skapade en fin inramning. Gustav Holmgren var tillbaka i Siriusmålet och Daniel Berneskär åter i backlinjen. I övrigt var laget oförändrat sedan senaste matchen, som spelades mot VSK på bortaplan. Senaste hemmamatchen var för 18 dagar sedan, då man mötte Kalix och förlorade med 2-4, trots en jämn match.

Broberg/Söderhamn kopplade greppet om matchen när de gjorde 0-1 efter 14 minuter genom Fritjof Hagberg. Ett olyckligt mål som tog på en Siriusspelares skridsko för att sedan hitta in bakom Holmgren som blev aningen ställd efter styrningen på en egen försvarsspelare. Fem minuter senare utökade Broberg/Söderhamn sin ledning till 0-2 genom Jesper Öhrlund som stod helt fri framför Holmgren. Sirius hade under korta perioder spelet och hade flertalet heta chanser men lyckades inte hitta nätet bakom Dennis Wasberg i Broberg/Söderhamns mål. Istället för 1-2 kunde gästerna i 37:e minuten utöka sin ledning till 0-3 efter att Adam Wijk ensam tagit sig igenom hela Siriusförsvaret. Kort innan första halvlek var slut (43:e minuten) kunde de gulsvarta gästerna utökade sin ledning ytterligare, till 0-4. Detta på straff slagen av Martin Söderberg, en straff som uppstod efter Sirius egna misstag. Det var mycket Broberg/Söderhamn under första halvleken.

I andra halvlek kom vändningen, en vändning som nästan nådde hela vägen fram till poäng för Blåsvart. I 60:e minuten gjorde Jacob Jenefeldt 1-4 med ett snabbt, välplacerat skott i nättaket efter passning av David Thorén. Kort därefter (i 66:e minuten) gjorde Markus Kumpuoja 2-4 med ett hårt skott i borta gaveln i Brobergmålet, efter ett fint anfall från Sirius med passning från Patrik Eidenert. Bara 2 minuter (!) senare skedde ett snarlikt anfall, men på vänster sida av planen istället för höger. Öppnande passning ut till Kumpuoja, den här gången från Jakob Jenefeldt som sedan hittade nätmaskorna högt upp i den bortre gaveln med ännu ett imponerande skott.

0-4 hade på loppet av 8 minuter hade blivit 3-4 och Sirius hade nu mycket tryck mot gästernas mål. Tyvärr kom aldrig Sirius närmre än så här den här gången, matchen slutade 3-4 men underhållning och spänning, det bjöds publiken onekligen på i den andra halvleken.

Markus Kumpuoja sa till UNT efter matchen att ”Det finns jättekapacitet i gänget. Vi måste träna på, lita på varandra och tro på det vi gör. Det kommer att lossna och vi kommer att få med oss poäng i fortsättningen.”

Matchens Blåställ som delas ut av Sirius samarbetspartner Arbetsklädshuset AKH gick till junioren David Thorén, men nummer 30 på ryggen. Vi gratulerar honom till sitt första Blåställ i karriären. Vi hoppas det kommer fler framöver.

Målskyttar Sirius: Jacob Jenefeldt, Markus Kumpuoja, 2.

Målskyttar Broberg/Söderhamn: Fritjof Hagberg, Jepser Öhrlund, Adam Wijk, Martin Söderberg (straff).

Dagens publiksiffra: 604 personer.

Nästa match för Sirius Bandy spelas redan nu på fredag 20/11 kl 19.00 på Sävstaås IP mot Bollnäs. Följ matchen på UNT:s direktrapportering eller på elitrapport.

Nästa hemmamatch för Sirius Bandy spelas onsdag 25/11 kl 19.00 på Studenternas IP mot Vänersborg.

Vi vill även passa på att tipsa om att redan nu boka in 11/12 kl 19.00 i kalendern. Almdagen går då av stapeln, ett event som det kommer komma mer information om längre fram. Sirius tar emot Vetlanda på Studenternas IP och syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån. Varmt välkomna. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×