Eskhult tillbaka

Siriuslegendaren Andreas Eskhult kan vara på väg mot en comeback i klubben. Sirius har fått honom licensierad för resten av säsongen.

Själv tonar mittfältaren ned uppgifterna om att det ska bli tal om något spel framöver.

– Jag ska bara vara med och träna till att börja med. Jag tränar i morgon och på tisdag och sedan får vi se hur kroppen känns efter det. Jag vill inte ge för stora förhoppningar då jag inte har tränat på tre år. Först och främst vill jag bidra med lite energi och ledaregenskaper. Hade jag velat göra en comeback på riktigt så hade jag inte levt så som jag har gjort de senaste åren, säger Andreas Eskhult som ändå medger att hans rygg mår bättre än när han lade av på elitnivå för tre år sedan.

Varför gör du det här?

– Olle (Gabrielsson), Mats (Söderman), Viktor (Broberg) och Johan (Jansson Hydling) har tjatat på mig en längre tid. Och det är svårt att tacka nej när goda vänner frågar. Så jag var med på en träning för några veckor sedan och testade lite grann. Nu blir det några träningar till. Vi tar det därifrån.

Sirius skriver på sin hemsida att anledningen till licensen i första hand är en försiktighetsåtgärd då truppen är väldigt tunn i fall man skulle drabbas av skador.

38-årige Andreas Eskhult är bandymeriterad som få i Uppsala. VM-guld, proffsspel i Ryssland och mängder av elitserierutin med Sirius och Hammarby. Våren 2014 var senast han gjorde en comeback och hjälpte Sirius i kvalet. Förra säsongen spelade Eskhult med WT Bandy i division I, men har den här säsongen varit klubblös.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×