EFTER SUCCÉSÄSONGEN – NU FÖRLÄNGER HAN

Sirius målvakt Anton Andersson stod för en mycket imponerande debutsäsong – nu förlänger han med moderklubben.
Det är nu klart att Siriusfostrade målvakten Anton Andersson förlänger med moderklubben.
– Det känns såklart jättebra, det var hela tiden min ambition att vara kvar här, säger Anton Andersson.
Den gångna säsongen var hans debutsäsong och Anton stod för många fina insatser.
– Den här säsongen har varit väldigt speciell för min del. Att få spela för Sirius i Elitserien var en dröm som gick i uppfyllelse. Att jag sedan fick spela så mycket som jag fick var ett kvitto på att tiden jag lägger ned ger resultat. Ett stort delmål för min del är uppnått, nu handlar det om fortsatt hårt jobb för att nå ännu längre, säger han.
Sirius har två väldigt duktiga målvakter i både Anton och Erik Persson som anslöt till Sirius inför förra säsongen.
– En bra målvakt är en målvakt som presterar på en jämn hög nivå och som gör få misstag över tid, mot det strävar jag. Vi har Sveriges bästa målvaktstränare här i Sirius. Linkan (Fredrik Lindkvist) har en stor del i min utveckling och är en av anledningarna till att jag vill vara kvar här och fortsätta utvecklas. Sen måste jag även säga att det har varit kul att konkurrera och sammarbeta med Erik (Persson), det har bara gjort mig till en bättre målvakt tror jag, säger han.
Sirius målvaktstränare Fredrik Lindkvist har fått fram många duktiga målvakter under hans tid som tränare.
– Det är fantastiskt roligt att se att Anton nått en sådan hög och stabil nivå på så kort tid. Jag har sett Antons talang länge men att han skulle prestera så bra under så många matcher i sin debutsäsong som senior är imponerande, säger Fredrik Lindkvist och fortsätter:
– Att han har lyckats så bra hänger ihop med hans inställning till det han håller på med. Anton har en vinnarskalle utöver det vanliga och han vill verkligen bli bäst. I år har han använt den drivkraften till att tålmodigt jobba med det som leder honom och laget framåt och hittat en bra grund i sitt spel. Anton triggas av utmaningar och gillar när det står och väger i matcherna. Han vill vara med och avgöra och det förbereder han sig för varje träning. Anton har både fysiska och mentala förutsättningar att nå långt. Med tanke på att målvakter brukar vara som bäst när de är runt trettio så har Anton många år på sig att fortsätta utvecklas. Det ska bli riktigt spännande att följa Antons fortsatta karriär i blåsvart, avslutar han.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×