Domaren friade – Sirius föll

I slutskedet av matchen uppstod två straffsituationer. Men bara Kalix tilldelades en chans från straffpunkten. Då fick Sirius åka hem tomhänt.

Allt hände i samma sekvens. Sirius var laget som först fick ett bra läge i slutet av matchen. Och det var den notoriske målskytten Markus Kumpuoja som såg ut att få en chans att skjuta laget till ledning. Men Kalixklubborna ven om finländarens dito och han fick inte iväg något avslut. Straff trodde många. Men domaren valde att fria.

– Jag skulle bara avsluta, så kom det tre klubbor och slog på mig. Men jag ska inte skylla på domaren. Det var kanske 50/50 om det skulle vara straff eller inte, säger Markus Kumpuoja själv.

I stället fick Kalix bollen och gick på kontring.

Från vänsterkanten slog man en lyra in mot Sirius straff­område. Victor Lundberg hoppade upp på den, men inte tillräckligt högt. Domaren hörde det klinga från gallret och kunde inte göra annat än att hålla armarna i kors ovanför huvudet.

– Han gick på att det smällde från gallret. Men det var ju sista maskan nere på gallret, så det hade inte blivit något om jag inte hade haft galler, säger Victor Lundberg.

Straffen förvaltade Johan Sundquist för Kalix.

– Jag blev så klart förbannad. Det var synd att det var i det läget av matchen, för­klarar Lundberg.

Således vann Kalix matchen och segern gör att de fort­farande kan passera Kungälv. Men Lundberg säger att det inte spelar någon roll vilket lag Sirius får möta i kvalet. Det var aldrig tala om ­någon läggmatch.

– Det kvittar om det blir Tillberga eller Kalix nu. Vi är så jämna där i botten, ändå.

Sirius bjöd också upp till kamp och var nära att vinna.

– Men det är surt med ytter­ligare en hedersam förlust. Men den här matchen visade ändå att vi har en bra inställning och att vi är på rätt väg, säger Victor Lundberg.

Markus Kumpuoja hade en speciell match i Kalix. Av flera anledningar. Inför säsongen var Kalix ett av lagen som var ute efter­ hans namnteckning.

– Jag hade mycket hemlängtan efter säsongen i Stockholm. Det var nära med Kalix, men det var så roligt när Sirius hörde av sig sedan.

Matchen i Kalix gav honom ändå chansen att träffa nära och kära. Ett 20-tal personer hade tagit sig dit med buss från hemstaden Kemi, ungefär åtta mil från Kalix.

Kalix saknar nu en målspruta. Sirius fick sin. Och han ger nu glädjande besked för supportrarna.

– Jag tänker avsluta kontraktet och vill stanna efter det. Jag vill fortsätta här i minst två år till, säger Kumpuoja och fortsätter:

– Jag trivs jättebra här. Jag har inga planer på att lämna.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×