”Det räcker inte att bara ha en bra tredje period”


”Jag har ju mött Sverige ganska många gånger med landslaget och där finns det många bekanta ansikten. Men annars har jag inte superbra koll på spelarna.” Det säger Mia Vallenius, som kom till Sirius från den finska ligan inför den här säsongen och som idag ställs mot Warberg borta.


Hej Mia. Klar seger mot SSL nykomlingen Falun i fredags även om det lossnade rejält först i tredje perioden. Hur skulle du beskriva matchen?

”I de två första perioderna var vi lite slarviga och försiktiga och tappade boll. Men vi hade ändå många målchanser och vi hade kunnat göra många fler mål i början av matchen. Tredje perioden var bra från oss. Jätteroligt spel och det kunde man även se på tavlan.”

Du är ny i laget inför den här säsongen. Hur har den första tiden i SSL varit?

”Jätteroligt! Jag gillar verkligen att spela här i Sirius eftersom det finns så bra spelare runt mig.”

Du har tidigare spelat i den finska ligan – hur skulle du beskriva skillnaden mellan Finland och Sverige?

”Det är ganska stor skillnad mellan dom två ligorna där speltempot är högre i SSL och det fysiska spelet är på en annan nivå jämfört med Finland.”

Du har ju erfarenhet från finska landslaget – känner du att du har bra koll på de svenska spelarna tack vare matcherna ni spelat mot Sverige?

”Jag har ju mött Sverige ganska många gånger med landslaget och där finns det många bekanta ansikten. Men annars har jag inte superbra koll på spelarna.”

Idag är det match igen då ni åker västerut för att möta Warberg. Vilka förväntningar har du på den matchen?

”Det är kul att ha en dubbelhelg – och trevligt att få spela mot ett lag som är helt nytt för mig. Vi måste ha fokus från början och få en bra start på matchen. Det räcker inte att bara ha en bra tredje period.”Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×