”Det kommer bli sjukt kul”

”Jag har stuckit ut hakan och sagt att vi ska gå för topp fyra. Ett tufft mål men jag tycker att vi ska vara lite kaxiga och våga gå för det”. Det säger Mårten Pederson, huvudtränare för Sirius Innebandy Dam SSL, inför dagens premiär mot Dalen i IFU Arena.


Hej Mårten. Nu är det bara timmar kvar innan ni tekar igång säsongen 2019 – 2020 mot Dalen i IFU Arena. Hur skönt ska det bli att komma igång?

Det kommer bli sjukt kul men också lite pirrigt. Alltid lite nervöst såhär i början innan man på riktigt vet var man står.

Hur skulle du beskriva försäsongen för laget? Känns det som att alla pusselbitar är på plats eller ser du en löpande utveckling för laget under säsongen?

Tjejerna har öst på under försäsongen och jag tror inte dom varit såhär bra tränade någon gång och det kommer vi behöva. Sedan har vi haft en tydlig idé och plan på vad vi ska träna på när vi gick in i hallarna. Vi har dock kommit längre än vi förväntade oss – speciellt med det offensiva spelet. Sedan finns det alltid några pusselbitar som behöver falla på plats. Det är ett stort pussel så konstigt vore det annars. Vi ska vara bäst när det gäller som mest och tills dess så tränar vi på och matchar efter hur långt vi kommit i processen.

Ni har fått in några nya spelare i laget – är det några vi ska hålla ett extra öga på när säsongen drar igång på allvar?

ALLA!!! Det är kul med alla nyförvärv och tycker att alla är otroligt duktiga. Ska bli kul att se deras resa och utveckling.

Du är ju själv ny på posten och kommer närmast från Hagundas herrlag. Är det någon skillnad att träna ett damlag och ett herrlag?

Nej det är det faktiskt inte. Kanske att tjejer har lättare att lära sig nya saker men behöver ha lite mer tydlighet. Men jag sa tidigt att på den här nivån så handlar det inte om tjejer eller killar utan om innebandyspelare. Jag ser dom som innebandyspelare och dom är ruskigt bra sådana.

Hur ser analysen av föregående säsong ut och vad är målsättningen för årets säsong?

Jag har inte analyserat förra säsongen något speciellt. Jag har grym respekt för Niko och är övertygad att han och laget analyserade den säsongen tillräckligt. Från min sida så tror jag att dom mest hade lite otur och inte fick hundra stäm i allt. Det är små marginaler i elitidrott.

Jag har stuckit ut hakan och sagt att vi ska gå för topp fyra. Ett tufft mål men jag tycker att vi ska vara lite kaxiga och våga gå för det. Vi har alla förutsättningar för att klara det men måste såklart få träff redan från start.

När vi lägger den här säsongen bakom oss under våren 2020 – vilka tre ord skulle du vilja att media använder för att summera er insats?

Det blir väl vad gänget som hittade tjuren Ferdinand: Exelente, Magnifico, ”dom ska vi ha”!!!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×