Det höll i en timme

Sirius bästa spel den här säsongen – i över en timme. Under slutet av matchen kom raset mot det stjärnfyllda Sandviken. 3–13 till slut.

Det kanske låter konstigt att berömma Sirius när man släpper in tretton bollar och får stryk med så stora siffror, men faktum kvarstår: I mer än 60 minuter spelade Sirius en riktigt bra bandy, särskilt med tanke på det kvalificerade motståndet.

– Det var fantastiskt bra i 70 minuter, säger tränaren Anders Carlsson.

Helgens ”snack” har givit resultat. Det var då som tränarna och spelarna samlades för att gå igenom vissa saker.

– Vi pratade om att var och en skulle hitta sina roller på planen och hur vi vill spela. Vi ville vara så tydliga som möjligt, säger Anders Carlsson.

Sandviken kom med bästa tänkbara manskap. Där fanns Daniel Mossberg, Linus Forslund, Erik Pettersson och Patrik Nilsson – bara för att nämna några. Ändå stod Sirius upp bra och hade 2–2 långt in i första halvlek. Två snygga mål av Viktor Broberg och Tobias Engstrand.

– Vi fick med mycket folk i spelet. Det var tio spelare som verkligen ville delta. Under långa stunder var det väldigt bra, säger Carlsson.

Sandviken gick ändå till halvtidsvila med en 4–2-ledning.

Trots att Sandviken ryckte ifrån till 7–3 efter 60 minuter så saknade inte Sirius lägen att göra mål. Man hittade varann bra i passningsspelet och lyckades med en hel del läckra pass i hög fart. Det såg väldigt lovande ut.

– Men vi orkade inte på slutet, konstaterar Carlsson.

Sirius gjorde massor av misstag under de sista 20 minuterna, och ett par av målen var riktiga bjudningar.

Vän av ordning frågar säkert om det var Sandviken som gick på halvfart under 60–70 minuter eller om det var Sirius som gjorde det bra.

– Nej nej, det var ingen halvfart från Sandviken. På slutet var det vi som inte orkade, säger Anders Carlsson.