”Det har känts bra i gruppen sedan första träningen”


”Min spelstil är att sätta press på motståndarmålvakterna så dom blir darriga och känner att någon är där och hackar på alla lösa bollar.” Det säger Sara Attermo efter lördagens vinst i SSL premiären mot KAIS Mora.


Hej Sara. Underläge, vändning och till slut seger i premiären mot KAIS Mora och två poäng in på kontot. Hur skulle du beskriva matchen för de som inte såg följde matchen via UNT eller Sportexpressens sändning?

”Mora startade matchen bra och hade en otrolig utdelning första fem, även om vi är ett ribbskott från att ta ledningen. Efter att vi tar time-out så lyfter vi oss och gör det svårare för dem. Matchen är sedan jämn fram tills tredje perioden då vi lägger mer bollar på kasse, springer mer och vill mer vilket resulterar i att vi vänder matchen.”

Det är ett gäng nya spelare i laget och du kom själv in relativt sent. Känns det som att ni kommit ihop som grupp redan nu?

”Det har känts bra i gruppen sedan första träningen, men såklart har det hjälpt mycket att vi fått chansen att hänga tillsammans de sista två helgerna innan seriepremiären. Det gör det enklare att svetsas samman.”

Två mål från din klubba i gårdagens match och båda i kamp framför målvakten. Antar att det är skönt att målproduktionen kom igång redan i första matchen?

”För egen del jätteskönt, men det viktigaste är ju såklart att vi vänder matchen. Min spelstil är att sätta press på motståndarmålvakterna så dom blir darriga och känner att någon är där och hackar på alla lösa bollar. Sett repriser av målen och det är en jättefin assist av Maja Sund på det första.”

Nästa lördag är det dags igen och då är det ditt tidigare lag Täby som står för motståndet. Vilka förväntningar har du på den matchen?

”Att det blir en bra match med mycket kamp. Täby har ju bytt tränare sedan vi mötte dem senast så vi får se hur dom ser ut och ställer upp. Sedan ska det bli spännande att spana in bortalagets omklädningsrum i K-Rauta arena – det har jag inte sett förut…”Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×