David Ahlmark på plats i båset

”Receptet för fler poäng är ju oftast inga hemligheter, vi behöver göra fler mål än motståndet. Oftast är det enklare att nå om vi släpper in färre mål, så defensiven behöver vara stark.” Det säger David Ahlmark, som kom in som ny huvudtränare för Sirius Innebandy Herr SSL inför senaste matchen hemma mot Dalen.

Hej David, välkommen tillbaka till blå-svart. Var det ett enkelt beslut att tacka ja när du fick frågan att ta över som huvudtränare?

Hej och tack. Jag hade verkligen kopplat bort innebandyn från mitt liv. Efter att ha tränat lag i runt tjugo års tid så har det känts väldigt bra att ”bara” ha ett vanligt jobb och familjen att fokusera på. När frågan kom så var det absolut inte självklart, men efter någon dags eftertanke och när familjen stöttade så blev beslutet enkelt.

Du kastades in i hetluften direkt med match mot Dalen där det blev vinst efter straffläggning. Vad tar du med dig från den matchen?

Det var en bra start. Killarna visade en fantastisk kampvilja och energi. De spelade verkligen som ett lag och jobbade för varandra. Det tar vi med oss. Sedan är det bara att jobba vidare med en sak i taget.

Det har bara gått en vecka sedan du tog över – har du hunnit göra en analys av säsongen så här långt – och hur låter receptet för att plocka mer poäng?

Jag har inte analyserat säsongen överhuvudtaget. Jag har bara inventerat nuläget och jobbar därifrån. Receptet för fler poäng är ju oftast inga hemligheter, vi behöver göra fler mål än motståndet. Oftast är det enklare att nå om vi släpper in färre mål, så defensiven behöver vara stark. Sedan är det hårda jobbet och att vi agerar som ett lag alltid ett krav.

Är det några förändringar på gång – i träningsupplägg eller annat?

Inte vad jag vet i nuläget. Det är lite för tidigt att säga.

På söndag är det dags att ta emot Örebro hemma. Hur går tankarna inför den matchen?

En till tuff match mot ett lag som hungrar efter poäng. Vi har tydligen revansch att utkräva har jag förstått det som, det är vad vi siktar på såklart!

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×