Dan Johansson är redo för derby

”Det kommer bli en häftig tillställning och jag hoppas att det kommer många med blåsvarta sympatier”. Det säger Dan Johansson inför onsdagens derby mot Storvreta i IFU Arena.

En blick på statistiken från de två senaste säsongernas derbyn mellan Sirius och Storvreta visar att det varit minst sagt jämt. Lagen har vunnit två matcher var och vid varje tillfälle är det ”bortalaget” plockat hem vinsten.

2016-02-25

IK Sirius IBK – Storvreta IBK             3 – 6      

2015-11-26

Storvreta IBK – IK Sirius IBK             5 – 7

2015-02-18

Storvreta IBK – IK Sirius IBK             5 – 7

2014-11-12

IK Sirius IBK – Storvreta IBK             4 – 5

Vad gör derby mot Storvreta så speciella?

Det är ett stort intresse inför just de här matcherna i media och det blir en hel del folk på läktarna vilket gör att det brukar bli en häftig inramning på dessa matcher.

Om du tittar tillbaka – är det någon av derby matcherna som sticker ut?

Det första minnet som dyker upp är matchen för 2 säsonger sedan då vi vann vilket i förlängningen innebar att vi gick till slutspel medan Vreta missade det hela.

Hur känns det inför onsdagen?

Det känns bra tycker jag. Vi har en bred och fin trupp som är redo för att spela hem 3 poäng vilket är det viktigaste med matchen. Jag hoppas och tror att vi kan höja oss något snäpp jämfört med inledningen på säsongen, vilket vi verkligen kommer att behöva göra för att vinna matchen.

Första derbyt i IFU Arena – några speciella förhoppningar/önskemål om publiken? Det kommer bli en häftig tillställning och jag hoppas att det kommer många med blåsvarta sympatier. Vi behöver allt stöd vi kan få och sedan får vi bidra med vårt under matchen i form av fint spel och ett hårt slit.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×