Calle Kostov-Bredberg tillbaka i blåsvart och uttagen till landslaget


Herrlandslaget samlas i Växjö för ett läger 1 – 6 september och en av de 23 spelarna som är uttagna dit är Calle Kostov-Bredberg, som inför årets säsong återvänt till Sirius Innebandy efter två år i Schweiz.


”Det brukar vara intensiva och givande dagar och sen är det jäkligt kul att träna och tävla med de bästa spelarna i landet.” Det säger Calle Kostov-Bredberg när vi frågar hur speciellt det är att vara med på landslagsläger som det i Växjö. Enligt herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill är de spelare som nu är uttagna högaktuella för att spela VM, som avgörs 4 – 12 december i Helsingfors.

”Det är absolut VM-fokus nu. Tittar man på truppen är det en majoritet av spelare som har varit med den senaste perioden sedan förra VM, spelare vi har följt och satsat på under en längre tid,” säger Mikael Hill. Han säger även att lägret i Växjö blir viktigt för att ytterligare slipa på detaljer inför stundande landskamper. En medverkan på VM i Helsingfors är så klart något som hägrar för Calle Kostov-Bredberg.

”Det finns väldigt många duktiga spelare så konkurrensen om en VM-plats är tuff, men det vore riktigt kul att få representera Sverige i ett VM. Men först ska jag se till att prestera i Sirius och på kommande samling i Växjö,” säger han.

Vi passade så klart även på att fråga vad han tar med sig från Zug där han spelade i två år innan han återvände till blåsvart – och även hur det är att vara tillbaka.

”Två väldigt roliga och givande år, både på och utanför planen. Spelmässigt tar jag med mig en mer fysisk och fartfylld innebandy. Det är mer ”ut och kör” i Schweiz jämfört med i SSL. Det roligaste var att vi gick från att vara ett lag som precis gick till slutspel och under min sista säsong vann vi Schweiziska Cupen (klubbens första titel) och var ett lag som utmanade de bästa lagen på allvar,” förklarar han och säger att känns väldigt bra att vara tillbaka i Uppsala och Sirius.

”Vi har ett ungt och hungrigt lag med många nya spelare och två nya tränare. Vi är ivriga att starta igång nästa säsong och visa vad vi går för,” säger han.

Han förklarar även att laget under försäsongen har lagt mycket vikt på fysiken och haft ett träningsläger där man började i Umeå med två matcher och avslutade med teambuilding i Åre.

”Än så länge har vi bara hunnit med några innebandypass, men det känns som vi har en bra mix mellan unga och gamla samt olika egenskaper hos alla spelare.”

På frågan om laget pratat något om förväntningar på den kommande säsongen är svaret kort och tydligt: ”Vi vill spela med mer fart och hamna högre upp i tabellen jämfört med förra året”.Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×