Calle Kostov-Bredberg inför helgens landskamper

På fredag drar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Schweiz igång och med på planen finns Calle Kostov-Bredberg från Sirius Innebandy. Vi passade på att ställa några frågor innan avresan.

I Euro Floorball Tour kommer Sverige att möta Finland, Schweiz och Tjeckien. När uttagningarna presenterades konstaterade Mikael Hill, förbundskapten för Sveriges herrlandslag: ”Calle blev inkallad med kort varsel till Finnkampen och trots det så gjorde han väldigt bra ifrån sig, en fin debut i landslaget. Han har också haft en väldigt bra start på säsongen i SSL och byggt vidare på det. Nu ska det bli otroligt spännande att se vad han kan göra nu när han får bättre möjligheter att förbereda sig och har ett läger med landslaget i ryggen med allt vad det innebär”.

Hej Calle – först grattis till två poäng senast mot Helsingborg borta.

Hej Niklas! Tack så mycket, det var skönt att få flyga hem en vinst.

Vi som följde matchen via SSLplay kunde konstatera att du fick kliva av efter en smäll mot huvudet. Vad var det som hände och hur känner du dig nu?

Olyckshändelse bakom mål då jag fick en armbåge som träffade hårt mot ena kinden/hakan. Trodde först att det bara var en smäll men sen kände jag att käken låst sig helt och det gjorde jäkligt ont. Därefter fick jag hjälp från en läkare som kom ned från läktaren och konstaterade att det var bäst att åka in till akuten på en gång ifall den hoppat ur led alternativt fått en fraktur. Som tur var visade röntgen att inget var trasigt och att det kommer läka av sig självt. Har lite svårt att äta just nu men det blir bättre.

Snart dags för Euro floorball Tour. När åker ni iväg till Schweiz?

Yes! Vi flyger torsdag morgon.

Är laguppställningarna klara nu så att du vet var och med vem du spelar?

Det blir en överraskning då jag inte hört något än. Vi tränar samma dag som vi kommer ned och antar att vi testar/spelar ihop formationerna då.

Vad ser du mest fram emot med helgens äventyr?

Att få spela match igen och verkligen pressa sig själv. Det är en annan fart och intensitet internationellt vilket är jäkligt kul och nu när debuten är gjort ska jag försöka att släppa loss lite mer än i Finnkampen.

Lycka till i helgen Calle!

Stort tack Niklas!

För den som inte kan vara på plats i Schweiz sänds matcherna på webben: http://www.swissunihockey.ch/de/nla-nlb/swissunihockeytv/

Niklas Tell

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×