Bra försvarsinsats mot Sandviken

Historien upprepade sig. Sirius släppte in tre mål på tre minuter och sjutton sekunder – 0–2 blev 0–5 mot Sandviken och på läktaren hånades tränaren Thony Lindquist.

Sirius gjorde dock en godkänd insats – ja, första halvlek var mer än godkänd. Då var försvarsspelet riktigt bra och Sirius både vågade och kunde hålla i bollen.

– Vi hade Vänersborgsmatchen i färskt minne och skulle spela jäkligt tajt och nöta oss ikapp Sandviken, men jag tycker ändå att vi spred ut oss lite väl mycket. Kanske var vi lite för nöjda med första halvlek, säger tränaren Mats Söderman.

Mot Vänersborg senast avgjordes matchen på tre minuter i början av andra halvlek. Nu gjorde Sandviken likadant.

– Vi kan spela en väldigt bra defensiv bandy när alla gör hundraprocentiga insatser, men jag tycker även att vi visade att vi kan spela offensivt, som i andra halvlek, säger Söderman.

Sirius reducerade två gånger (Joonas Peuhkuri och David Thorén) och hade faktiskt bud på ett tredje mål.

– Vi skapade ofantligt mycket i andra halvlek och det är helt sjukt att vi inte får in fler bollar. Hade vi fått 3–5 så kanske … Vi var rejält på gång då, säger Söderman.

Men till syvende och sist så vann förstås Sandviken rättvist.

Sirius vann hörnstatistiken i andra halvlek med 9–0 (!) men ingen dem gick i mål. Många av dem var i alla fall riktigt vassa.

– 9–0? Det är ju riktigt bra. Det är positivt att vi skapade så mycket, men vi måste få poäng med oss så att vi orkar fortsätta göra jobbet. Det är starkt av killarna att komma tillbaka efter Sandvikens femte mål, säger Mats Söderman.

Sandviken har haft en förhållandevis tung säsongsupptakt med förlust mot Tillberga som den stora plumpen.

– Jag är nöjd med segern, men de sista 20 minuterna var inte bra, då tycker jag att vi föll ur ramen litegrann och Sirius skapade en del hörnor, säger Thony Lindquist, som numera är assisterande tränare i Sandviken.

Lindquist, som tränade Sirius i fjol, fick höra en hel del från läktarhåll, mest från klacken Västra sidan – och det var inga snälla ord.

– Det är förstås tråkigt att de gör så. De vet för lite. Men det bekommer mig inte och jag hade bestämt mig innan matchen att inte lägga någon energi på vad publiken eventuellt skulle skrika, säger Lindquist.

Siriustränaren Mats Söderman försvarade Thony Lindquist:

– Man ska uppträda sportsligt. Thony hade en klausul i sitt kontrakt som han utnyttjade och det får vi acceptera. Det finns inga hard feelings gentemot honom.

David Thorén var ännu en gång ett stort utropstecken i Sirius, som för övrigt spelade med sju (!) egna produkter i uppställningen mot Sandviken.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×