BLÅSVART DOMINANS PÅ ZINKENSDAMM

Sirius tog revansch mot Hammarby inför nästan 5 000 åskådare på Zinkensdamm. Påhejade av en stor skara Uppsalabor på bortasektionen kunde blåsvart segra med 7-1.

Det var en vacker dag för bandy. Perfekt vinterväder i Stockholm gav fina förutsättningar på klassiska Zinkensdamms IP på Södermalm. Matchen inleddes med ett ställningskrig där inget av lagen ville släppa förbi det andra inför storpubliken. Sirius visade på sin boll- och passningsskicklighet och hade mycket bollinnehav utan att skapa de riktigt heta chanserna.

Det var till slut en bjudning från Hammarby som bröt dödläget. Ted Bergström Heramb bröt en boll högt upp i banan och gjorde sedan inget misstag utan satte snyggt dit 1-0 i den 27:e minuten. 10 minuter var Sirius specielle målskytt från Söderhamn framme igen. En fin långboll från Nisse Bergström togs ner på ett smått akrobatiskt vis, målvakten fintades bort, och 2-0 blev ett faktum.

Nu var matchen i Sirius ägo, och det planerade man inte att släppa. I minut 42 klev William Liw fram och sköt ett välplacerat skott till 3-0. Nästan halvtid men det skulle hinna bli två mål till innan det var dags för vila. Först en reducering från Hammarby, på retur efter ett jätteskott, och sedan ett psykologiskt viktigt 4-1. Ted Haraldsson fick in bollen från nära håll efter en hörna.

Så dags för andra halvlek där en forcering från Hammarby för att komma ikapp var att vänta. Men istället punkterade Sirius tillställningen effektivt. Två snabba mål från kraftfulle Nisse Bergström gjorde att 6-1 var ett faktum redan tio minuter in i andra halvlek. När Kalle Mårtensson gjorde 7-1 (’65) så kändes saken så gott som klar klar.

Resten av matchen blev en njutning för grabbarna på planen och de tillresta på läktaren.

Nu fortsätter det täta matchandet. Först Arosderby mot VSK i morgon 28:e december borta i Västerås, följt av Bollnäs hemma den 30:e. Väl mött på Studan då!