Berlin & Burman vill plocka tre poäng mot Dalen

I söndags plockade Sirius SSL herr poäng mot svenska mästarna Falun och redan idag är det match igen – den här gången Dalen borta. Peter Berlin och Patrik Burman delar med sig av sina tankar från inledningen mot Falun och inför dagens drabbning i Umeå.

Hej Peter. I söndags säkerställde du att ni plockade poäng mot svenska mästarna Falun i premiärmatchen hemma i IFU Arena. Kan du beskriva känslan att trycka in bollen med 19.59 på klockan i tredje perioden?

Det var såklart jätteskönt att trycka dit den i slutsekunderna och direkt bidra med en säkrad pinne. Sett till 65 minuter tycker jag dock att vi förtjänade mer än en poäng så helt nöjda är vi inte. Men jag tycker vi gör en bra prestation och visar att vi blir svårslagna i år. Kul att vara igång!

Var du sugen på att även gå in i straffläggningen, eller var det bestämt på förhand att Jocke Olsson hade den rollen?

Sugen är man alltid men tror inte att jag står jättehögt i rang när det gäller straffskytte. Jocke är en lurig jäkel och bjöd på några magiska straffar så det var helt rätt att skicka fram honom. Vet faktiskt inte om Nicko och Koffe hade bestämt det innan eller om de gick på feeling när det drog ihop sig.

Hur är det med dig Patrik – har du hunnit smälta intrycken från din premiär i SSL?

De ligger säkert kvar, men det försöker jag inte tänka på just nu med tanke på att det är en ny match ikväll och fokus ligger på den och att vi ska kämpa hem 3 poäng.

I en intervju med UNT fick du beröm av huvudtränare Niklas Johansson som kommenterade: ”Jag tycker att Patrik Burman gör en imponerande insats i sin SSL-debut. Han var bra matchen igenom, aggressiv i sitt försvarsspel och riktigt stabil”.

Hur var det att kämpa mot spelare som Galante i sarghörnet?

Det är bara kul. Det är liksom världsspelare som man möter och det är väldigt lärorikt att få spela mot dem.
Från läktarplats kändes det som om ni hade ett mycket högre tempo i spelet jämfört med tidigare säsong och ni jobbade även med en relativt hög press.

Peter – du som varit med länge – vad är den största förändringen i ert spel jämfört med tidigare säsonger?

Kul att det uppfattades så för vi har pratat mycket om att vi vill ha fart på fötterna både i försvar och anfall. Vi har väl egentligen inte ändrat så mycket i spelet jämfört med förra säsongen utan har fortsatt att utveckla det system vi spelat tidigare.

Redan idag är det dags för Dalen borta. Hur går tankarna inför den matchen?

Peter: Kul med match igen! De rivstartade serien med en 2-7 vinst borta mot AIK på parketten i Solna vilket imponerar. De blir en tuff match men jag är övertygad om att vi har goda chanser till tre poäng så länge vi stämplar in och gör det hårda jobbet med mycket fart och energi.

Patrik: Bara bra tankar! Jag har ju bott uppe i Umeå för inte så länge sedan så det blir ett kärt återseende med staden och Umeå energi arena. Matchen kommer bli tuff. Dalen är ett bra defensivt lag med vassa omställningar så det är viktigt att vi har balans i vårt anfallsspel och är noggranna med bollen.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×