”Behöver göra det bättre”

En kalldusch direkt från start gav tredje raka förlusten. Sirius tvingades jaga – igen.

Efter två raka förluster med 17 insläppta mål var det ett revanschsuget Sirius som mötte Warberg i Fyrishov. Sirius inledde också bra och skapade handen full med chanser under matchinledningen, men effektivitet och utdelning saknades.

Billy Nilsson hade ett skott tätt utanför, Daniel Stenlund var fri mitt i slottet och Erik Svenson brände öppet mål.

I stället kom 0–1 efter 9.04 och det var en riktig kalldusch för Sirius som ägt matchinledningen. Mattias Wallgren fick stå alldeles för fri framför mål.

Bara två minuter senare kom också 0–2 efter ett galet felpass bakom ryggen av Christoffer Gustafsson.

– Redan när vi brände öppet mål innan deras 1–0 såg det ut som att vi blev passiva. Warberg fick helt plötsligt jättemycket tid med boll i vår anfallszon och vi är statister i första perioden, säger Sirius tränare David Ahlmark.

Peter Berlin reducerade i power play, men Robin Blåberg svarade med samma medel kort senare och 1–3 efter en period var ett faktum.

Efter varsitt gratismål i den andra perioden – svagt försvarsspel vid Daniel Nordlunds 1–4 och svagt målvaktsspel vid Carl Kostov Bredbergs 2–4 – var Sirius underläge fortsatt två mål inför slutronden.

När Robin Blåberg satte sitt andra power play-mål – efter en onödigt utvisning av Daniel Stenlund – direkt i tredje perioden gav det Sirius pånytt en rejäl uppförsbacke.

– Vårt box play är för dåligt. Det är två enkla mål vi släpper in och det blev för många mål att ta i kapp, säger David Ahlmark.

Efter en extremt hård matchning av förstafemman och två mål av Billy Nilsson skapade Sirius trots allt nervdaller på matchen, men de kom bara nära.

– Förstafemman börjar äntligen se riktigt bra ut, säger David Ahlmark.

Du matchade dem hårt också.

– Jag måste ju, tyvärr. Ingen annan där bakom vill kliva fram och det är alldeles för tunt där bakom.

I stället för en kvittering kom 4–6 och 4–7 när Sirius tog ut målvakten.

– Vi jagar på bra och jag gillar hur vi fajtas på slutet, men vi kan inte ta ut målvakten och tro att vi ska vända alla matcher tack vare det. Vi kan inte sätta oss i de här lägena i match efter match. Vi behöver göra det bättre från start, säger David Ahlmark.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×