Årsmöte med ordförandeskifte i innebandyn

Sirius Innebandy har haft som långsiktig målsättning att bli en helt jämställd förening. På så vis blev årsmötet på onsdagskvällen en viktig milstolpe för klubben – som för första gången valt en kvinna som ordförande och en styrelse som består av lika många män som kvinnor.

Peter Tornberg lämnar därmed vidare ordförandeklubban till Johanna Wahlby, som tidigare var vice ordförande och vars fokus just legat på att stärka den kvinnliga representationen i föreningen.

– Vi har ju länge arbetat för att vara en jämställd föreningen där tjejer och killar, kvinnor och män ges samma förutsättningar att spela innebandy, utvecklas och ha roligt. Jag ser detta som en viktig del i vårt jämställdhetsarbete. Att vi tydligt visar att vi menar det vi vill, säger klubbens nytillträdda ordförande och fortsätter:

– Det är ära att få axla ansvaret som ordförande i Sirius Innebandy.

Hur långt har ni kommit med de här målen?

– Det är en stor utmaning att bli en helt jämställd förening. Vi har kommit jättelångt men har en lång väg kvar. Tidigare i år lanserade vi ett nytt mål om att accelerera vår utveckling och bli världens bästa förening, i det finns det många jämställdhetsmål och det kommer vara mycket fokus på det även framöver.

Sedan tidigare finns en väl inarbetat strategi vad gäller elitverksamheten. Sponsorer kan exempelvis inte välja att bara sponsra dam- eller herrlaget och saker som plantider, material och utrymmen ska vara jämnt fördelade mellan elitlagen.

Fokus nu ligger främst på ungdomssidan.

– Utmaningen ligger främst i att lyfta flickidrotten, att få fler unga tjejer att spela innebandy och att få fler kvinnliga tränare i föreningen.

Årsmötet kunde också glädja sig åt att Sirius klarat sig bra ekonomiskt trots utmaningarna som pandemin inneburit. Sirius IBK visade upp ett resultat om 37 062 kronor och Sirius FBC 967 kronor. Herr- och damsektionerna har därmed ett fortsatt positivt eget kapital.

– Det är fantastiskt skönt att vi landade på ett positivt resultat för båda föreningarna. Det hade blivit en betydligt tuffare start för mig om vi haft ett negativt kapital. Det känns otroligt skönt, att efter allt pandemin innebar, kunna lämna förra säsongen med ett positivt resultat.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×