Anton Andersson får a-lagskontrakt

Siriusmålvakten Anton Andersson lyfts upp från de egna leden och får a-lagskontrakt: ”Det är något jag har drömt om sedan jag började spela nere på Studan vid 5-årsåldern”, säger Anton Andersson.

Tidigare under försäsongen fick Siriustalangen Samuel Heeger a-lagskontrakt – nu lyfts även målvaktstalangen Anton Andersson upp i a-laget.

– Att få skriva kontrakt med Sirius känns så klart väldigt bra, säger Anton Andersson.

Sirius har med Anton Andersson tre målvakter i truppen.

– Samarbetet mellan oss målvakter fungerar bra, vi har en väldigt bra målvaktstränare i Linkan (Fredrik Lindkvist) som är fantastisk att jobba med. Kjelle (Henrik Kjellsson) är en av de allra bästa målvakterna i Elitserien och jag försöker ta till mig av det han gör för att utveckla mitt eget målvaktsspel, säger Anton Andersson.

Sirius har under en längre tid fostrat och fått fram flera duktiga bandymålvakter.

– Jag tror att Linkan spelar stor roll där, han är enormt duktig på att utveckla målvakter. För min del har det även varit viktig att ha en förebild på nära håll att lära av. Där har Gustav Holmgren varit en stor förebild för mig under junioråldern, säger Anton Andersson.

Anton kommer att växla och även spela med U20 men målsättningen har han helt klar.

– Nästa steg är att försöka etablera sig i Elitserien och ta en plats på planen inom några år, säger Anton Andersson.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×