”Älska läget och vilja vara matchvinnare”


”Jag skulle kunna dra alla tråkiga klyschor; ’den som vill mest kommer att vinna’ osv. Men mer konkret gäller det att vi sätter upp en försvarsmur likt kinesiska muren, inte tumma en meter på markering i slottet. Spela med energi, glöd och kreativitet. Vakna till liv i offensiven med sylvassa kontringar. Låt glöden i laget Sirius brinna igen!” Det säger Matilda Östlund Visén, inför kvällens första slutspelsmatch mot KAIS Mora hemma i Fyrishov.


Hej Matilda. Vi måste ändå börja med att konstatera att ni slutade fyra i tabellen efter 26 omgångar vilket ju är fantastiskt bra. Vad var egentligen målsättningen när ni gick in i säsongen och hur förändrades den över tid?

”Innan säsongen tippades vi i bottenskiktet av media men det interna målet var självklart slutspel! Efter att halva serien gått och vi låg i toppen med en trevlig utsikt så började vi såklart titta på en högre målsättning likt topp 3. När vi tappade några av våra bärande spelare fick vi styra om skutan lite till att sikta på en topp 4 placering och hemmaplansfördel i slutspelet.”

I en tidigare intervju konstaterade du att ”föreningen satsat sina resurser denna säsong på att sätta en tydlig prägel på varumärket Sirius och värvat spelare med ’rätt’ karaktär – 100% inställning, för att skapa en sammansvetsad lagmaskin.” Är det förklaringen till framgången?

”Ja jag instämmer med mitt tidigare uttalande och att vi skapade en vinnarkultur under första halvan av säsongen och det var där vi lade grunden. Trots tunga tapp har vi tack vare det kunnat behålla vår placering i toppen av tabellen.”

Ni spelade sista grundspelsmatchen i lördags – hur har den gångna veckan sett ut? Har upplägget varit annorlunda nu när slutspelet ska dra igång?

”Vi startade veckan med trevligt samkväm hos Marko som involverade både Singstar och tacos. Vi kan ju kort säga att det här med tacos till ett helt lag inte är helt lätt… Vi överdimensionerade tacosåsen enormt och underdimensionerade färsen och majsen (gör om gör rätt). Men Markos sångframträdande var kvällens positiva överraskning då han glänste på Singstar! Därefter har träningsveckan sett ut som vanligt, känna på klubba och boll.”

Ni fick inte välja motståndare i kvartsfinalserien utan tilldelades KAIS Mora. Hur skulle du beskriva din och lagets ”relation” till just det laget?

”Ja det var väl många på förhand som trodde vi skulle bli tilldelade Täby, vilket hade varit intressant och spännande med tanke på att det är mitt gamla lag. Men laget ser nog mer positivt på motståndet Mora i och med att vi har med oss i ryggsäcken att när vi presterar på topp då kan vi slå dem. Vi har haft bra energi och flow i matcherna i serien och det är såklart något vi hoppas ska smittas av sig i kvartsfinalserien.”

Du är en av spelarna i laget med slutspelsrutin – vad säger du till de spelare som kliver in i den bubblan för första gången?

”Njut av stunden! Kliv in på planen med pondus, glöd och med ett leende på läpparna för slutspel är det som alla lag spelar och kämpar för. Älska läget och vilja vara matchvinnare!”

Vad är de viktigaste nycklarna för att ni ska ta er förbi KAIS Mora och stå i en semifinal?

”Jag skulle kunna dra alla tråkiga klyschor: ”den som vill mest kommer att vinna” osv. Men mer konkret gäller det att vi sätter upp en försvarsmur likt kinesiska muren, inte tumma en meter på markering i slottet. Spela med energi, glöd och kreativitet. Vakna till liv i offensiven med sylvassa kontringar. Låt glöden i laget Sirius brinna igen!”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×