Ahlmark: ”Jag tycker det är sorgligt”

Sirius tog sig i våras till klubbens första SM-slutspel. Nu är man redo att upprepa bedriften, med unga och spännande spelare som visar framfötterna.

Under försäsongen har Sirius saknat en hel del spelare, däribland Niklas Wallén som opererat sitt knä och poängkungen Johan Widh som är långtidsskadad och kan vara tillbaka först vid årsskiftet. Det har öppnat för yngre förmågor att ta en plats, en chans som de tagit på ett bra sätt.

– Daniel Stenlund (född -97) var i truppen redan förra säsongen och spelade mest center men används nu som back, vi räknar med att han går in på två backpar i år. Sen har vi Christoffer Gustafsson (-97) som kom från juniorlaget och har varit väldigt bra, han fajtas om en startplats när serien drar igång och att han var såpass redo redan nu hade jag inte förväntat mig. Sen har vi fått in Henrik Malmgren (-96) från Åkersberga som var med i U19-landslaget och som har enormt mycket spel i sig, säger tränaren David Ahlmark till Innebandymagazinet.se.

Vad kan du berätta om sättet ni vill spela på i år, blir det några förändringar från förra året?

– Vi spelar ett lågt försvar, som de flesta lagen egentligen. Vi har en hög press som vi tar till i matcher när vi behöver och kommer fortsätta med att kunna ta till båda. Sen försöker vi vidareutveckla vårt försvarsspel och bli aggressivare, vinna boll snabbare.

Ahlmark är en av de som förespråkat att testa nya regler för att göra innebandyn mer underhållande, och tog förra året upp ”passivitetsvarning” som exempel. Något han inte fått någon större respons på.

– Debatten finns inte, inte ens mellan domarna och klubbarna om hur vi kan utvecklas vidare och hjälpa varandra. Jag tycker det är sorgligt att det finns någon domarbas som hittar på egna saker istället för att lyssna på föreningarna. Det borde finnas något eget organ som sköter hela SSL, en egen SSL-förening som sköts av någon och som klubbarna i så fall kan avgöra vem det ska vara. Passivitetsvarningen är bara en idé men någonstans behöver vi driva på spelet så att det blir intressantare.

– Jag tycker diskussionen blir fel om att det är det försvarande laget som ska upp och checka, tycker snarare det är det anfallande laget med boll som har ansvaret för farten i spelet. Vissa matcher blev ganska tråkiga att titta på förra säsongen, även när vi spelade.

Henrik Jansson

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×