Världens enklaste språk – integration genom idrott och föreningsliv

 

Söndagen den 15 januari är det ALM-dagen igen på Studenternas.

I det stora Relitatältet uppträder Uppsala Ungdomscirkus. Den som vill får själv prova på hur det är att vara cirkusartist.

I det nya Prata med varandra-tältet träffar du Uppsalas elitklubbar i bandy, innebandy, fotboll, badminton och Upplands Idrottsförbund samt flera av ungdoms- och invandrarföreningarna i stan.

Fri entré – även till Elitseriematchen mellan Sirius Bandy och Kalix Bandy – och lammkorv för 10 kr. Samma för Kaffe/Festis och bulla. Köper du en lott är det gratis. Öppet från kl 13:00 till 15:00.

prog

Utställare

sirius_emblem_rgb

IK SIRIUS kommer med allt man har. Fotboll, bandy och innebandy samt huvudföreningen är på plats. Vi visar vår verksamhet, kom och prata med oss så får ni veta vad vi har och erbjuder.  Besök IK Sirius hemsida.

bandykullogo_png

BandyKul för de minsta har idag 400 aktiva 40 % är flickor. En fantastisk verksamhet där alla ungar kan vara med. Kom och prata eller testa på att åka skridskor med Bandykul. Här föds nya spelare, både tjejer och killar. Besök BandyKuls hemsida.

siulogo-148x150

SIU är ”samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala”. De presenterar vad som händer i Uppsala hos deras medlemmar. Ett tiotal föreningar följer med och visar upp sina verksamheter. Man ska exempelvis berätta för oss nordbor hur man gör en god kopp kaffe eller te.  Via de här föreningarna når vi ut och kan ta del av nyanlända. Den här dagen visar vi vad vi gör i våra ordinarie verksamheter, vi hoppas och tror att det ska leda till integration. Besök SIU:s hemsida.

uifb_fliggande2_rod

Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Uppland: Alla ska vara med och alla ska finnas med. Det händer mycket både i Uppland och i Sverige inom idrott. Integration och idrott är en viktig del i att få en bra start för våra nyanlända. Här får vi se goda exempel samt ta del av hur vi på bästa vis kan utveckla oss genom att utbilda och lära oss hur man gör. Besök Upplands Idrottsförbunds hemsida.

friluft-2

Friluftsfrämjandet är en traditionsrik förening. Många vill ta del av deras verksamheter, både vi som är födda i Sverige och de som har annan bakgrund måste lära sig att vara ute året runt, det mår vi bra av. Friluftsfrämjandet är med och visar vad de erbjuder samt låter oss testa på att åka skridskor. Besök Friluftsfrämjandets hemsida.

uppsala_logo

Uppsala kommun finns med på flera vis. Man stöttar dagen och från kommunen medverkar Mohamad Hassan, kommunalråd och SIRIUS medlem. Mohamad Hassan berättar och inviger dagen. Mohamad är med oss hela dagen och medverkar utifrån det vi önskar. Han ska se till att vi pratar med varandra. Besök Uppsala kommuns hemsida.

radda-barnen

Rädda Barnen behöver inte presenteras, de gör så mycket för så många. Speciellt de grupper vi fokuserar på idag är viktiga för Rädda Barnen. Man ser till att hitta kopplingar mellan oss som vill stötta och de som behöver stöd. Kom och visa att just DU vill vara med och hjälpa till. Besök Rädda Barnens hemsida.

sportfastigheter_logotyp

Sportfastigheter har ett spännande år framför sig, vad kommer att hända på Studenternas? Medborgardialog med alla i Uppsala, hur vill NI att studenternas ska bli? Kom och titta på förslag och kom med egna. Utöver Studenternas har Sportfastigheter även ansvar för våra övriga sportarenor. Det har hänt massor och det händer mycket framöver. Här kan ni se vad som finns och vad man gör på arenorna. Besök Sportfastigheters hemsida.

vol

Volontärbyrån (Forum -idéburna organisationer med social inriktning) arbetar för att göra det enkelt för volontärer och föreningar i Uppsala att hitta varandra. Genom oss kan du ta det första steget i ditt ideella engagemang och du som är aktiv i en förening kan utveckla dina färdigheter och skapa kontaktnät genom våra utbildningar, seminarier och nätverk. Besök Volontärbyråns hemsida.

uhock

Uppsala Young Hockey Club bildades under våren 2008. Föreningen är en renodlad barn- och ungdomsklubb som inte bedriver någon seniorverksamhet. Klubben är en ideell och icke politisk organisation som ämnar utveckla Hockeyidrottens tillgänglighet. Vi vill göra den tillgänglig för alla! Besök Uppsala Young Hockey Clubs hemsida.

fyrisfjadern-logga-bla

FYRISFJÄDERN: Sveriges bästa badmintonklubb, en stor förening med många utövare. Här finns spelare från många länder, integration är en del i den löpande verksamheten. Kom och träffa Fyrisfjädern här finns det något för alla. Besök Fyrisfjäderns hemsida.

lionlogo_2c

LIONS: Låna en svensk har LIONS startats upp, kanske ni vill gå på idrott tillsammans med någon med annan bakgrund? Det är kul och givande. Att både vara på plats där det händer och sedan vara delaktig här hemma är viktigt. LIONS har och vill hjälpa de som behöver.  Här får vi möjlighet att möta verkligheten som den ser ut för de hjälparbetare som frivilligt ger sig ut i världen för att hjälpa andra. Kanske du funderar på hur du kan hjälpa till, idag kanske det finns en möjlighet att hitta svaret på hur du ska göra? Besök LIONS hemsida.

cirkusaroslogo

Uppsala Ungdomscirkus finns i Relitatältet hela dagen. De uppträder löpande mellan 12- 15, ett måste för alla. Våra yngre cirkusartister visar upp sina konster. Prova på Cirkus! Har cirkusen bara folk så kommer Cirkus att bjuda er som vill testa på lite tips. Besök Uppsala Ungdomscirkus hemsida.

 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×