Widlundhs tankar inför veckans matcher

”I grund i botten var det koncentrationen och beslutsamheten, både med och utan boll.” Så förklarar assisterande tränare Kristofer Widlundh skillnaden mellan de två matcher som Sirius innebandyherrar spelat hittills. Här delar han med sig av sina tankar inför veckans matcher – Karlstad borta idag (onsdag) och Warberg hemma i IFU Arena på lördag.

Hur är läget i laget – är alla spelare redo för spel?

Alla är redo för spel och ser otroligt dedikerade ut till utmaningarna vi står inför denna vecka.

Vad var största skillnaden mellan de två matcherna ni har spelat så här långt (Falun och Helsingborg)?

I grund i botten var det koncentrationen och beslutsamheten, både med och utan boll. Att vi vågar spela ut. Sedan var det egentligen inte så stor skillnad. Det är små taktiska detaljerna som vi rättat till, och som vi pratat om och det ser riktigt bra ut. Grabbarna har tränat på bra och ser inspirerade ut, vilket är fantastiskt roligt att se!

Imorgon är det match borta mot Karlstad och på lördag är det match hemma i IFU Arena mot Warberg. Känns det som att ni kommit igång med ert spel nu efter två matcher eller är det fortfarande detaljer som måste förbättras?

Det kommer alltid finnas detaljer att jobba med, men det behöver inte nödvändigtvis betyda något negativt, tvärtom! Att vi vill/ska utvecklas måste vi ha som ambition varje vecka, varje träning. Och det har grabbarna – de gör ett underbart jobb på träningarna! Nu kommer en ännu större utmaning än vad vi hade mot Falun, och det är att bibehålla vår nivå i spelet och ha tålamod med energi i vårt arbete ute på banan mot Karlstad. Det ska bli intressant att se om vi kan ta den utmaningen.

Du är ny ass. tränare den här säsongen – hur skulle du beskriva dig själv som tränare?

Stämmer. Energifylld, detaljerad och prestigelös. Jag gillar att ha dialogen med spelarna och få dem till att bli engagerade i sin egen utveckling. Att ge dem utrymmet och förtroendet att tycka till, att bli sedda. Sedan gillar jag att se allt arbete vi gör utifrån ett utvecklingsperspektiv och att det vi gör tillsammans skall innehålla glädje och motivation. Och det är vår uppgift som tränare att skapa den miljön.

Har du någon speciell rutin inför match?

Som spelare hade jag sjukt mycket för mig inför match, skrockfull deluxe. Som tränare har jag inte hunnit hittat min rutin än. Haha eller så kanske det är min rutin, jag vet inte. Sedan har jag och Nicko en gemensam rutin där vi planerar och diskuterar vissa saker innan matchen, men det avslöjar jag inte här.

Vad gör du vid sidan av innebandyn?

Vid sidan av innebandyn jobbar jag som utvecklingskonsulent på Upplands Innebandyförbund, så det blir inte så mycket ”vid sidan av innebandyn”, men det är sjukt roligt. Jag har fått chansens att jobba med min hobby, vilket är få förunnat. Utöver det försöker jag umgås med min sambo så mycket som möjligt, samt mina vänner.

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig?

Att jag är vass på FIFA, inga konstigheter.

Vad är ditt starkaste ögonblick med laget så här långt?

Den individuella glädjen som uppstår hos spelaren när han visar för sig själv och för andra att han kan utföra vissa saker på banan, som han själv inte egentligen trodde, och framför allt om vi har pratat med spelaren innan det sker. Sedan är det givetvis vinsten mot Helsingborg, där vi visar att det är tillsammans vi ska göra det. Att spelarna underkastar sig till gruppens uppgift.

Kan du säga något om ”guldbollen” – jag tänkte göra ett separat reportage om den vid ett senare tillfälle?

Ja, när får jag eller Nicko den? 😉 Annars tycker jag guldbollen är rolig att följa på sociala medier. En riktig livsnjutare, den där guldbollen.

/Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×