”Vi har fem roliga matcher kvar”

”Att spela en stark defensiv för att försvara vårt mål för att sedan anamma en frejdig offensiv.” Så beskriver Henrik Malmgren sina tankar om morgondagens match mot Helsingborg borta.

Hej Henrik. Det blev vinst i söndags hemma mot Höllviken där du gjorde ett av mål från din backplats. Skönt med tanke på att det blev förlust mot Jönköping några dagar tidigare?

”Ja absolut skönt att studsa tillbaka med en vinst efter en förlust. Några vettiga justeringar och ett tydligt fokus från coachernas sida lade grunden för den inställning vi gick in med i matchen, att spela en bra defensiv, vilket bäddade för en stabil vinst.”

Ni har nu gått upp på slutspelsplats – och jag antar att det är där ni vill vara?

Vi har ett mål för säsongen som vid uppfyllelse historiskt sett skall räcka till en slutspelsplats och med bakgrund i det så är antagandet i din fråga helt korrekt.

Hur ser du generellt på avslutningen av säsongen? Om man räknar in onsdagens möte har ni fem matcher kvar – var tror du att ni ligger när slutsignalen ljuder efter sista matchen mot Växjö den 16 mars?

”Jag ser avslutningen av säsongen som jätterolig, vi har fem roliga matcher kvar. Vi är i en situation där vi behöver tävla i varje match för att leva upp till vår målsättning vilket såklart också är roligt. Var vi ligger efter slutsignalen den 16e mars är spekulationer om framtiden, något jag brukar dra mig för att göra eftersom jag inte kan påverka den. Det vi kan påverka är vad vi säger och vad vi gör, om vi har fokus på det fram till slutsignalen den 16e är jag övertygad om att vi har gett oss alla möjligheter att leva upp till vår målsättning.”

På onsdag är det dags för Helsingborg borta – ett lag ni slog med 12-2 på hemmaplan i november. Hur går tankarna inför det här mötet?

”Att fortsätta med det fokus som vi hade mot Höllviken senast, att spela en stark defensiv för att försvara vårt mål för att sedan anamma en frejdig offensiv, utöver det är mina egna tankar att ha kul, vara glad, gilla läget och spela den innebandy som jag vill spela, dvs en kreativ och rolig sådan med ett stabilt försvar (läs: många skottäck).”

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×