”Vi är otroligt taggade och revanschsugna”

”Vi pratade igenom matchen i måndags och sen gick vi ut och gjorde en jättebra träning. Nu är det bara att fortsätta på det spåret inför helgens matcher.” Det säger Sofia Härdin efter förlusten senast mot Dalen. Nu ligger fokus på fredagens match hemma i IFU Arena mot Örnsköldsvik.

Hej Sofia. Det räckte tyvärr inte hela vägen i senaste matchen mot Dalen borta där ni förlorade med 5 – 4.

Hej. Nej tyvärr, det var en riktigt jobbig förlust…

Kan ni släppa den matchen och istället ta med er känslan från senaste hemmamatchen där ni slog Karlstad med 8 – 3?

Ja men det kan vi. Vi hade ändå en bra känsla och alla slet och kämpade för varandra i söndags men tyvärr så hade vi varken turen eller domarna på vår sida den matchen. Vi pratade igenom matchen i måndags och sen gick vi ut och gjorde en jättebra träning. Nu är det bara att fortsätta på det spåret inför helgens matcher.

Det har ju varit en minst sagt tuff inledning på säsongen – hur ser du på säsongen så här långt för egen del?

Ja det har verkligen varit en tuff inledning för oss och jag tycker faktiskt att vi förtjänar att ha mer än 3 poäng. Men för egen del så missade jag halva försäsongen samt de 6-7 första matcherna på grund av en skruv som stack ut från mitt knä från en tidigare korsbandsoperation. Men sen jag kom tillbaka så tycker jag ändå att det har gått helt okej för mig trots förutsättningarna. Men är inte helt nöjd så det är bara att fortsätta köra på!

Det är din andra säsong i Sirius – vad är den största skillnaden mot förra året när du kom som ny?

Det är en helt annan trygghet nu när jag känner mig mer hemma i staden, föreningen och med allt runt omkring.

Om vi bortser från några få matcher där resultaten sprungit iväg så har ni stått emot relativt bra bakåt och att problemet är att det inte producerats tillräckligt framåt. Är det den analysen ni gör internt också eller finns det förbättringar att göra även i försvarsspelet?

Ja, det är den analysen vi har gjort inom laget också. Försvarsspelet har varit bra i nästan alla matcher och där känner vi oss trygga. Problemet har helt klart varit det offensiva spelet vilket vi också har jobbat väldigt mycket med de senaste veckorna och det har blivit betydligt bättre nu om man jämför.

På fredag tar ni emot Örnsköldsvik hemma i IFU Arena. Hur går snacket i laget inför den matchen?

Det är en jätteviktig match, både för både oss och Övik. Vi är otroligt taggade och revanschsugna efter förlusten sist. Vi vill visa alla hemma i IFU och runt om att vi är bättre än vad vi visat hittills.

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×