”Vårt viktigaste mål i år”

10–1-förlusten var glömd och begraven. Efter Tobias Anderssons viktiga 4–4-kvittering på tilläggstid hemma mot Tillberga tog Sirius ett stort steg närmare nytt kontrakt i elitserien.

Sirius levde farligt i elitseriekvalet, låg under med 2–4 och var på väg mot andra raka förlusten mot Tillberga. Då visade laget stark moral och scenförändringen var total jämfört med onsdagens blytuna storförlust.

– Vi kan ju inte göra två sådana matcher i rad, säger tvåmålsskytten Viktor Broberg.

– Det var verkligen jättejobbigt att åka från Västerås i onsdags och nu ville vi visa för alla och framför allt för oss själva att vi skulle göra en mycket bättre insats. Det var bara att ställa in sig för krig.

Vilken vändning det blev – från 2–4 till 4–4 under slutminuterna. Först genom Brobergs hörnmål i den 82:a minuten, sedan genom Tobias Anderssons kvittering – tre minuter in på tilläggstid!

– Det var det viktigaste målet vi har gjort den här säsongen. Vi krigade till oss en välförtjänt pinne och det känns så skönt, säger Viktor Broberg.

I och med att Boltic vände och vann över Ljusdal i en snömatch (spelades 3×30 minuter) kan Sirius nu säkra kontraktet vid seger över Boltic på tisdag.

– Vi är inte klara och har jobb kvar att göra, konstaterar Viktor Broberg.

Det var en händelserik första halvlek, men likväl målfattig. Det handlade bara om Tillberga under inledningen där gästerna skapade chans på chans, men i stället satte Sirius 1–0 efter ett riktigt slumpmål.

En långboll från Joel Wigren studsade hela vägen ned till Rasmus Eriksson i Tillbergamålet som tog emot bollen men inte bättre än domaren bedömde att han stod med den innanför mållinjen.

Vilda protester från Tillbergahåll – men dömt mål.

– Bollen var inne. Linjemannen var bra placerad också, säger Viktor Broberg.

I efterdyningarna av Tillbergas nionde hörna i slutminuterna av första halvlek tryckte Jesper Flodström in 1–1 bakom Henrik Kjellsson.

Sirius fick en drömstart på andra halvlek när Viktor Broberg efter bara 13 sekunder plötsligt blev fri med målvakten efter lyft från Jakob Jenefeldt, men drömstarten förvandlades kort senare till en mardröm.

Markus Kumpuoja blev helt fri kort efter 2–1-målet men sköt i stolpen i stället gör att 3–1 – och då vände Tillberga på matchen, med tre mål inom loppet av nio minuter.

Jimmy Jansson satte 2–2 och det var som en kopia av Sirius 2–1 – friläge efter lyft bakom backlinjen. På Tillbergas hörna nummer elva och tolv kom också 2–3 och 2–4 innan det var dags för Sirius monumentalt viktiga upphämtning till 4–4.