Tung förlust mot TB Västerås

Sirius inledde matchen bra och länge såg det ut som att man skulle åka hem med två poäng. Men Tillberga tog över i den andra halvleken och vann till slut rättvist med 4-2.

Matchen inleds med ett högt tempo direkt och bägge lagen skapar chanser framåt. Det är blåsvart som får första målet genom Tobias Andersson på retur från Nisse Bergström.

Tillberga kommer in mer i matchen och får flera skott på mål, men Kjellsson gör en bra insats som gör att det dröjer till den 28:e minuten innan kvitteringen kommer. Det är Rinat Shamsutov som sätter bollen i krysset.

Det dröjer dock bara en minut innan blåsvart svarar – på en hörnretur får Markus Kumpuoja in bollen till 1-2.

Hemmalaget tar över i slutet av den första halvleken men lyckas inte få in bollen, utan halvtidsresultatet står sig till 1-2.

TB Västerås tar dock med sig energin in i den andra halvleken och reducerar efter bara en minut. Detta genom Ivan Lebedev på pass från Jimmy Jansson.

Sirius tappar mer och mer av sitt spel och gör en del misstag samtidigt som TB Västerås spelar ett bra och samlat spel. Det är rätt tufft spel överlag och en hel del utvisningar och protester, men det dröjer till den 75:e minuten innan nästa mål kommer. Hemmalaget ökar på ledningen till 3-2, återigen genom Lebedev.

Sirius tar en time out i den 80:e minuten och lyfter sig ordentligt minuterna efter. Dock saknas effektiviteten och istället gör hemmalaget ännu ett mål i den 93:e minuten och stänger därmed matchen.

Matchfakta:

TB Västerås-Sirius 4-2 (1-2)

Målen: 0-1 Tobias Andersson, 1-1 Rinat Shamsutov, 1-2 Markus Kumpuoja, 2-2 Ivan Lebedev, 3-2 Ivan Lebedev, 4-2 Robin Andersson

Utv. min: 40-30