THOMSEN TVÅMÅLSSKYTT NÄR SIRIUS VANN I GALAXDERBYT

Matchen på Studenternas slutar med en Siriusseger – lagets trettonde tvåpoängare denna säsong.

Det blev en mardrömsstart för Sirius i Galaxderbyt på Studenternas IP. Redan efter sex spelade minuter hade gästande Tellus skaffat sig en tvåmålsledning, det genom två snabba hörnmål. Sirius hittade snabbt ett reduceringsmål. I den åttonde matchminuten tilldelades hemmalaget en straff efter att Tellusförsvararen Aksel Örn Ekblom stoppat ett anfall med otillåtna medel. Nils Bergström tog hand om  straffen och satte dit sitt nionde mål för säsongen.

Drygt tio minuter senare lade samme Bergström återigen upp bollen på straffpunkten men denna gång lyckades han inte överlista Jere Korhonen i gästernas mål. Kvitteringsmålet kom istället i den 40:e matchminuten genom Albin Thomsen. Thomsen tog sig in i straffområdet från högerkanten och sprätte upp bollen i nättaket. Mycket vacker prestation!

Minuten senare drämde Albin Thomsen in 3-2 på hörna. Hans 19:e mål för säsongen. Första halvleken slutade 3-2.

Den andra halvleken bjöd på allt färre målchanser och publiken fick vänta ända till den 65:e matchminuten innan de fick jubla igen. Då var det Kalle Mårtensson som testade skott från en mycket snäv vinkel. Ett lyckat beslut för det innebar 4-2 till Sirius, siffror som sedan stod sig matchen ut.

Se highlight från matchen här>>

Nästa hemmamatch spelas på onsdag den 26 januari. Sirius gästas då av Örebro SK på Studenternas IP. Avslag klockan 19:00